Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Новий курс» Тимошенко-«мамонта», оголений торс «бодрого дяди» і стрілка до сідниць

Що означає на форумі партії «Батьківщина» сеанс стриптизу, якому ніхто не заважав?

Рядові любителі політичної кулуарщини, професійні оглядачі і політтехнологи продовжують обговорювати курйоз на форумі «Новий курс України», що його скликала партія «Батьківщина». Як відомо, на початку цього зібрання на подіум, де виступала Юлія Тимошенко, вийшов якийсь бородатий «мачо», вручив промовцеві квіти, а потім скинув із себе футболку, оголивши засмаглий накачаний торс. На спині молодика було написано гасло форуму, а від нього проведено червону стрілку вниз. У напрямку сідниць. З натяком: ось куди приведе «новий курс» Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» відреагувала на цю еротику спокійно, навіть з усмішкою. Букет взяла, сказала однопартійцям, що це — чийсь експромт, який начебто оживить форум…

Жіночок у залі це справді трохи завело. Здивування було на обличчі першого президента Леоніда Кравчука, запрошених душпастирів. Але Олександр Тимошенко, чоловік екс-прем'єра, який був на презентації «нового курсу» своєї дружини, виглядав незворушним. Як і партійна охорона. Не повалила «нахабу» на землю, не скрутила йому руки, не прикрила мускулистими тілами Юлію Володимирівну — так, як діють за таких обставин бодігарди перших осіб у всьому світі. У зв’язку з терактами нині їхню пильність підвищено на кілька порядків — у випадку з Тимошенко цього чомусь не сталося. «Завалили службу»? Чи «так і треба було»?

Журналісти встигли кількома словами перекинутися із «мачо», який дав сеанс стриптизу на форумі «Батьківщини». Сміливцем виявився киянин Максим Яригін. З’ясувалося, що навчався він у столичній СШ № 307, вільно володіє російською і «нормально» — українською. Закінчив Національний університет податкової служби за фахом бухгалтера. А ще — рік вчився у модельній школі «Ангел», працював моделлю. Займається плаванням, боротьбою, катається на роликах. Любить подорожувати за кордон і відвідувати вечірки. У соціальних мережах зареєстрував себе як «Бодрый дядя»…

Максим сказав, що не є членом партії «Батьківщина». Що його демарш — не чиясь підказка, а власна ініціатива. Вдався до такого кроку, бо, мовляв, Юля підвела Україну вже не раз, і зараз веде її не у той бік…

То що це було? У партії «Батьківщина» кажуть, що зіпсувати їхнє дійство хотіли політичні конкуренти. «Білосердечні» зробили натяк у бік Банкової. Дехто із соратників Тимошенко стверджує, що було застосовано підступну давню технологію: після такого скандалу присутні у залі перешіптуватимуться про біцепси молодика і зовсім не вникатимуть у пункти нової програми їхнього лідера. Один із прихильників ЮВТ заявив, що «щури бояться Юлі». Інший — що «хлопак», який роздягнувся на сцені форуму, — «однозначно проплачений мамонтами з БПП». При цьому назвав Тимошенко «мамонтом, який ніяк не вимре».

Утім, знавці політичних провокацій схильні вважати «стриптиз» київської моделі вишуканою піар-акцією штабу самої Тимошенко. Постановкою задля поліпшення її передвиборчого іміджу, збільшення рейтингу.

Один із користувачів Facebook з цього приводу написав: «Аплодую маркетологам! Правда, такий експромт соратників Тимошенко навряд чи сподобається, наприклад, жіночому електорату Юлії Тимошенко.

Коментар для «ВЗ»
Олександр Палій, політолог

Цілком очевидно, що це задум команди самої Тимошенко, який не міг би бути реалізований без її схвалення. Тимошенко такими трюками намагається показати, що як політик вона — не стара… Фактично вся кампанія Тимо шенко побудована на тому, що вона намагається довести, що не причетна до усіх капостей і злочинів у політиці минулої чверті століття. Когось їй вдасться ошукати. Але не більшість.

Схожі новини