Передплата 2024 ВЗ

Пожежа на "Інтері": опубліковано відео з камер спостереження

У мережі з'явилося відео з камер спостереження, на якому відображено момент підпалу приміщення відділу новин телеканалу «Інтер».

Відео опубліковане на YouTube-каналі Подробиць.

Рада Європи закликає розслідувати ситуацію навколо "Інтера"

У Раді Європи закликали українську владу ретельно розслідувати ситуацію навколо телеканалу "Інтер".

Про це йдеться у заяві прес-секретаря Генерального секретаря Ради Європи Даніеля Хольтгена, що є у розпорядженні Укрінформу.

"Будь-яке насильство і залякування журналістів є неприйнятним. Закликаємо українську владу розслідувати напади на телеканал "Інтер" та його працівників", - йдеться у документі.

Водночас у РЄ нагадали про обов'язок усіх держав-членів Ради Європи забезпечувати свободу ЗМІ та безпеку журналістів, що є "необхідною умовою для розвитку справжньої демократії".

Головною версією пожежі на "Інтері" є умисний підпал

Про це повідомив на брифінгу голова ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

Також він зазначив, що поліція поки що нікому не висунула підозри у цій справі.

"Підозри нікому не пред'явлені. Розробляється кілька версій... Умисний підпал - це практично основна версія",- сказав пан Крищенко.

Джерело: BBC Україна

На "Інтері" запевняють, що не домовлялися з активістами

Керівництво телеканалу "Інтер" заявило, що ні про що не домовлялося з людьми, які блокували роботу каналу.

Про це йдеться в офіційній заяві Inter Media Group, яку було розміщено на офіційній сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що канал вдалося розблокувати лише завдяки співробітникам Нацполіції. Співробітники подякували президенту Порошенку за його втручання у ситуацію.

"Телеканал "Інтер" ні про що не домовлявся з особами, що блокували роботу телецентру, і не вів ніяких переговорів з радикалами. Ми заявляємо про неприпустимість переслідувань з політичних мотивів з боку політиків з Народного фронту, міністра МВС та пов'язуємо тиск на канал зі своєю професійною діяльністю", - наголошується у тексті заяви.

Активісти зняли блокаду Інтера

Вхід розблоковано. Журналістам не перешкоджають.

Під будівлею "Інтера" прибрали палатки, мітингувальники розійшлися. Про це з місця подій повідомив кореспондент телеканалу "112 Україна".

"Намети вже прибрали, активісти розійшлися, залишилися тільки шини... Вхід розблоковано. Журналістам не перешкоджають. Правоохоронці залишаються на місці", — розповіла кореспондент.

Із 9.00 ранку 5 вересня 2016 року біля центрального офісу "Інтера" проходила акція з блокування роботи телеканалу.

Раніше ЗМІ повідомили, що «Інтер» пішов на вимогу мітингувальників звільнити Ігоря Шувалова і припинити трансляцію російських серіалів.

Джерело: Телеканал 112

Інтер погодився звільнити Шувалова й припинити трансляцію російських серіалів

Раніше Аваков закликав вислати Шувалова з країни.

«Інтер» пішов на вимогу мітингувальників звільнити Ігоря Шувалова і припинити трансляцію російських серіалів. Про це з місця подій повідомляє кореспондент телеканалу «112 Україна».

Зазначимо, раніше глава ММВД Арсен Аваков заявив, що ідеолог інформаційної політики «Інтера», громадянин Росії Шувалов повинен бути висланий співробітниками СБУ з країни. Глава МВС зазначив, що є достатня кількість фактів і доказів антидержавної позиції телеканалу.

Із 9.00 ранку 5 вересня 2016 року біля центрального офісу "Інтера" проходить акція з блокування роботи телеканалу.

Джерело: Телеканал 112

"Народний фронт" вимагає вивчити, звідки фінансується "Інтер"

Фракція "Народний фронт" вимагає вивчити як взаємодіють його власники з посадовцями держави-агресора - Російською Федерацією.

Про це заявив народний депутат Антон Геращенко на брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По ситуації навколо телеканалу "Інтер" - днями група невідомих осіб проникла на територію телеканалу "Інтер" і вчинила там підпал, це неприпустима дія, це хуліганство, яке могло призвести до загибелі людей... Мільйони українців обурені тим, що на телеканалі "Інтер" продовжують працювати громадяни Російської Федерації, зокрема Ігор Шувалов, які фактично керують інформаційною політикою від імені держави-агресора Російської Федерації. "Народний фронт" настійно вимагає від керівництва держави вжити дієвих заходів з вивчення питання, як управляється телеканал "Інтер", звідки береться фінансування цього телеканалу", - сказав Геращенко.

Крім того, за його словами, "Народний фронт" вимагає від керівництва держави з'ясувати, як взаємодіють власники телеканалу "Інтер" з управлінцями з країни-агресора РФ.

Під «Інтер» привезли будматеріали для барикади

До головного офісу телеканалу “Інтер” під'їхала вантажівка із будматеріалами для будування барикади.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

До головного офісу телецентру “Інтер Медіа Груп” під'їхала вантажівка із будматеріалами для будування барикади.

Наразі працівники Нацполіції перешкоджають активістам вивантажувати будматеріали з вантажівки.

На місці протесту на чолі працівників Нацполіції знаходиться начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

«Інтер»: заблоковані працівники вже другу добу без заміни

Співробітники телеканалу "Інтер" знаходяться на своїх робочих місцях без можливості заміни через блокування роботи головного офісу телеканалу.

Про це повідомляє прес-служба "Інтера".

"Телецентр, який є об'єктом складної технічної експлуатації та підвищеної пожежної небезпеки, потребує постійного кваліфікованого обслуговування. Наразі для забезпечення безперебійної роботи телецентру частина співробітників знаходиться другу добу на своїх робочих місцях без можливості заміни", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба, журналісти та працівники, що забезпечують ефір телеканалів, знову не змогли потрапити на свої робочі місця.

"Роботу головного телецентру "Інтер Медіа Груп" заблоковано невідомими людьми з 9.00 ранку 5 вересня 2016 року. Перекрито в'їзд та вхід, ворота блоковані автомобільними покришками. Група журналістів "НТН" та працівники, що забезпечують ефір телеканалів, знову не змогли потрапити на свої робочі місця. Знімальні групи не можуть виїхати на зйомки", - уточнює прес-служба.

Блокада "ІНТЕРА" триває: активісти не пускають журналістів до приміщення телеканалу

Мітингарі вимагають припинити мовлення телеканалу "Інтер" та позбавити його ліцензії.

Близько півсотні мітингувальників перебувають під будівлею "Інтера". Вони не пускають працівників в офіс. Про це повідомляє"Укрінформ" з посиланням на один з українських телеканалів.

Як зазначається, ранком 6 вересня працівники телеканалу намагалися пробратися до будівлі, однак учасники блокади перешкоджають у доступі працівників на робочі місця. Водночас, пікетувальники обіцяють безперешкодно випускати працівників каналу з головного офісу.

На місці перебувають кілька пожежних машин і патрульні поліцейські. Втім, учасники акції вже заявили, що палити шини не збираються, а лише чекають на виконання їхніх вимог - припинення мовлення телеканалу "Інтер" та позбавлення його ліцензії.

Шкіряк: "МВС шукає змогу притягнути власників "Інтера" до кримінальної відповідальності"

Міністерство внутрішніх справ і Нацполіція розглядають можливість використання статей Кримінально-процесуального кодексу України, які дадуть змогу притягнути до кримінальної та адміністративної відповідальності Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, повідомляє 5 канал.

"Зараз Міністерство внутрішніх справ і Національна поліція розглядають можливість використання статей Кримінально-процесуального кодексу України, які дадуть змогу саме МВС і Національній поліції притягнути оцих російських політтехнологів і, власне, керівництво телеканалу в особі ворогів України Льовочкіна і Фірташа до кримінальної і адміністративної відповідальності", — зазначив Шкіряк.

Крім того, на думку радника голови МВС, Ігоря Шувалова, який керує інформаційною політикою "Інтера", зараз слід щонайменше виставити з України. Зазначимо, що раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав СБУ депортувати з країни ідеолога інформаційної політики телеканалу "Інтер", громадянина Росії Ігоря Шувалова.

МВС: "Столярова отримувала тисячі доларів із чорної каси "регіоналів"

Колишній шеф-редактор програми "Подробности" телеканалу "Інтер" Марія Столярова отримувала кошти з чорної бухгалтерії Партії регіонів.

Про це розповів народний депутат та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів.

"Йдеться про 5-10 тисяч доларів. Ці гроші видавалися в конвертах. Стало відомо це під час аналізу листування громадянки Росії. Звідки були ці гроші, невідомо. Цим повинні займатися спецслужби", - сказав Геращенко.

За його словами, ці кошти Столярова отримала, коли працювала шеф-редактором на "Інтері".

Як відомо, колишнього шеф-редактора програми "Подробности" Марію Столярову у лютому 2016-го депортували з України. Громадянка Росії в прямому ефірі жорстоко образила Небесну Сотню. В її електронній пошті знайшли листування зі співробітницею "міністерства інформації ДНР" Тетяною Єгоровою.

"Інтер" у блокаді: активісти висунули вимоги

Під будівлею "Інтера" тривають акції протесту.

Головний офіс каналу оточили кількадесят людей у камуфляжі з українською символікою.

Активісти принесли шини та заблокували усі входи. Від ранку біля головного офісу "Інтера" зібралось з півсотні людей.

За їх словами, вони хочуть змусити канал змінити свою проросійську позицію.

«Ми перевіряємо документи у людей, які звідти виходять. Ми підозрюємо, що там є російські агенти. Тому люди з російськими паспортами будуть доставлені у поліцію», — розповів колишній боєць батальйону "Свята Марія" Олексій Сердюк.

Активісти також переконують, що сьогодні палити нічого не збираються, але працівники каналу про всяк випадок витягують пожежні рукави на дах. Поліція та рятувальники стежать, аби активісти тримали себе в руках.

Мітингувальники зізнаються, що вчора пікетували приміщення редакції новин, де і сталася пожежа, але запевняють, що до інциденту не причетні.

Активісти розбили перед офісом намети, оголосили акцію безстроковою і чекають підкріплення з регіонів. Вони заявляють, що не розблокують приміщення, поки канал не змінить інформаційну політику.

Джерело: 24 Канал

У посольстві США відреагували на підпал офісу "Інтера"

У посольстві США заявили, що фізичний напад на засоби масової інформації є неприйнятним.

Про це йдеться у Twitter посольства США в Україні.

"Будь-який фізичний напад на ЗМІ є неприйнятним. Ми підтримуємо зусилля по розслідуванню підпалу "Інтера", уважно стежимо за його перебігом", - сказано у повідомленні.

"Інтер" виступив із заявою щодо перешкоджання діяльності

Телеканал "Інтер" подав у Генпрокуратуру України, МВС, СБУ, Нацполіцію заяву про скоєння злочину у вигляді перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Про це йдеться у заяві телеканалу у понеділок.

"З 9.00 ранку 5 вересня 2016 року біля центрального офісу "Інтера" проходить незаконна акція з блокування роботи телеканалу. Група в кількості не менше 50-ти осіб перекрила в'їзд та виїзд на телеканал і перешкоджає доступу журналістів та співробітників "Інтера", а також інших компаній "Інтер Медіа Груп" до своїх робочих місць", - сказано у повідомленні.

Під "Інтером" встановлюють намети

Учасники протестів розгортають намети біля будівлі телеканалу "Інтер".

Про це повідомляє кореспондент УП з місця подій.

Поліція їм не заважає, однак просить не встановлювати намети на проїжджій частині.

Крім того, на місці подій помітні молоді чоловіки спортивної зовнішності.

Конфліктів наразі не було.

Журналісти показали, що залишилось від "Інтера"

Співробітники телеканалу "Інтер", в офісі якого відбулася пожежа, зняли ролик про її наслідки.

Відео з'явилось на YouTube-каналі програми "Подробиці".

Журналіст у кадрі заявляє, що до офісу вбігли кілька груп паліїв. Для підпалу вони використали гас.

У результаті вогнем було знищено міжнародну редакцію, пошкоджено ньюсрум, студію та інші приміщення.

Крім того, постраждала дорога апаратура.

Також представник каналу повідомив, що від вогнища тріскало скло у вікнах.

Порошенко: "Луценко особисто контролюватиме розслідування підпалу "Інтера"

Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування підпалу в офісі телеканалу "Інтер" під особистий контроль.

Про це президент сказав на нараді з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко також попросив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова особисто прослідкувати за безпекою "на вулицях України".

"Я доручив генеральному прокурору узяти розслідування під особистий контроль, тому що залишається багато питань.. Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде допущено ескалації насильства. Це наше принципове завдання. Просив би, Арсен Борисович, взяти це під особисту увагу", - сказав Порошенко.

4 вересня редакцію програми новин "Подробиці" на телеканалі "Інтер" підпалили невідомі. На стіні біля входу до будівлі пікетувальники залишили напис "Інтер" - агент Кремля". Шість осіб на місці події затримали та доправили до відділків поліції.

"Інтер" заявив, що на офіс компанії "Національні інформаційні системи" скоїли збройний напад та підпал, знищили телевізійну студію, кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, одна працівниця зламала ногу під час пожежі.

Також інформують, що під час нападу озброєна група зробила кілька пострілів і підпалила будівлю.

Журналістка «Інтера» травмувала хребет, втікаючи від пожежі

У журналістки «Інтера» Олени Зоріної, яка постраждала під час підпалу офісу телеканалу, лікарі попередньо діагностували травму хребта.

«Коли бігли по коридору, вся будівля вже була в диму, нічого не видно було, світла не було в будівлі, просто пробиралися через дим, щоб врятуватися. Якимось чином спрацювало в голові — я намочила ганчірку, доклала до лиця, і ось так от пробиралися, навіть ліхтарик від телефону не показував дорогу, навпомацки йшли. Пробиралися на дах, на свіже повітря», — розповіла вона «Громадському радіо».

«По суті, крок в порожнечу був, тому що драбина, перила... не зрозуміло куди йшла, відповідно, приземлилася на поперек», — додала Зоріна.

«Я зараз перебуваю в лікарні, проходжу обстеження. Лікарі попередньо кажуть, що травма хребта, десь два місяці реабілітації знадобиться», — зазначила постраждала журналістка «Інтера».

Інша журналістка цього телеканалу Юлія Мендель написала у Facebook, що найгірша ситуація після пожежі у будівлі каналу — на третьому поверсі, звідки люди тікали на дах.

«Дихати майже нема чим, протягів нема, як зробити. Інженери монтують і виходять на вулицю. Постійно» — написала вона і виклала фотографії з будівлі.

НСЖУ засуджує напад на «Інтер» і називає негідною дискусію у медіасередовищі

У Національній спілці журналістів України засуджують напад на телеканал «Інтер», що спричинив пожежу та руйнування приміщень.

У НСЖУ також називають негідною дискусію у журналістському середовищі, коли «окремі колеги вважають прийнятними методи фізичної розправи над працівниками медіа».

«Очевидно, що редакційна політика телеканалу «Інтер» викликає дискусії і загалом у нашому суспільстві, і серед медіафахівців. Так само останнім часом актуалізувалось питання зовнішнього впливу на інформаційну політику. Але в країні є регулятор — Нацрада з питань телебачення і радіо, є правоохоронні служби, які мають ефективно реагувати на порушення законів телеканалом, якщо вони мають місце», — сказав перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, слова якого цитує прес-служба спілки.

«Надзвичайно обурює і та відверта зловтіха, яку демонструють окремі журналісти, обговорюючи погром на «Інтері». Ми зараз не говоримо про якість контенту, який продукує телеканал. Ми говоримо про те, що нетерпимість серед журналістів — це якраз ті «стандарти», які нам і намагаються нав’язати в ході гібридної війни», — додав він.

Джерело: Радіо Свобода

Протестувальники під «Інтером» заявили про безстрокове блокування телеканалу

Присутні звинувачують телеканал «Інтер» в проросійській позиції.

Учасники акції під телеканалом «Інтер» оголосили безстрокову акцію протесту і блокування каналу.

«Ми зараз перекриваємо цей канал щоб російська агентура не могла сюди потрапити. Ми всіх випускаємо і нікого не пускаємо», - сказав журналістам боєць батальйону «Свята Марія» Олексій Середюк.

Боєць також зазначив, що до полудня активісти очікують збільшення кількості учасників, а також хочуть встановити наметове містечко і пункт пропуску біля телеканалу. Наразі кількість протестуючих становить кілька десятків людей.

Присутні звинувачують телеканал «Інтер» в проросійській позиції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Деканоідзе відзвітувала про затримання щодо підпалу "Інтера"

Наразі у справі щодо підпалу будівлі телеканалу "Інтер" немає затриманих.

Про це заявила очільник Нацполіції України Хатія Деканоідзе, повідомляє "УНІАН".

Вона зазначила, що у справі наразі йде розслідування, та висловила сподівання, що працівники каналу співпрацюватимуть з правоохоронцями. За її словами, наразі важливіше за все - зрозуміти, через що сталася пожежа.

"Вчора ми затримали 8 осіб, на яких склали адмінпротоколи, але на сьогоднішній день ніяких затриманих немає. Близько 4 чоловік звернулися в службу "102" - у одного був забій руки, в іншого був гіпертонічний криз. Сьогодні я буду заслуховувати в Київському управлінні всі деталі справи, які у нас є поки", - наголосила Деканоідзе.

Геращенко: "Новинна служба "Інтера" працює на розвал України зсередини"

Народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вимагає від СБУ дати правову оцінку діям громадян Росії, які керують інформаційною діяльністю телеканалу.

Про це він повідомив під стінами СБУ.

"Ми вимагаємо від СБУ, щоб вона провела розслідування щодо дій керівництва телеканала "Інтер", який наймає на роботу громадян Росії, які працюють проти інтересів України і роблять маніпулятивні телесюжети, які роблять все, щоб розвалити нашу країну зсередини", - заявив Геращенко.

За його словами, після того, як став відомим зміст переписок Столярової, "ми чітко бачимо, що керівництво телеканалу "Інтер", їх новинна служба працює не як ЗМІ, а для того, щоб розвалювати Україну, знижувати її обороноздатність".

Активісти під "Інтером" обіцяють не пускати працівників каналу на роботу

Патріотичні активісти збираються знести зведений біля головного офісу "Інтера" паркан і не пускати працівників телеканалу на роботу.

Про це журналістам заявив активіст Олексій Сердюк, передає Еспресо.TV.

"Ми будемо блокувати вхід, ми обійдемо будівлю з того боку (з заднього входу. - Ред.), тому що працівники "Інтера" будуть з іншого боку входити", - заявив активіст.

За його словами, протестуючі мають намір знести паркан і оточити будівлю.

"Паркан явно незаконний. Його побудували сьогодні вночі і це територія міста. Як мінімум з тилової сторони, благоустрій має знести паркан", - заявив активіст.

"Протитанкова міна", про яку сказали на "Інтері", виявилася димовою шашкою

Редактор "Інтера" Дмитро Литвин назвав димову шашку під будівлею каналу протитанковою міною.

Про це Литвин написав у своєму Facebook.

На сайті Магнум повідомляється, що уніфікована димова шашка УДШ призначена для постановки маскувальних димових завіс вручну, а також з використанням засобів механізації (мінного загороджувача ПМЗ-1, вертолітного мінного розкладчика ВМР-1) і дистанційного керування димопуска. Виготовлена в корпусі, габарити якого відповідають корпусу протитанкової міни ТМ-62.

У СБУ відреагували на звернення депутатів щодо антиукраїнської діяльності "Інтера"

Служба безпеки України вживає усіх заходів в межах своєї компетенції для попередження кримінальної і сепаратистської діяльності.

Про це в ефірі Еспресо.TV керівник служби апарату СБУ Олександр Ткачук.

"Претензії до будь-якого з телеканалів чи іншого ЗМІ, я думаю, що в першу чергу це звернення щодо порушення журналістської етики чи якихось інших дій саме як телеканалу, як юридичної особи, то ці звернення мають розглядатися Національною радою з телебачення і радіомовлення", - заявив Ткачук.

За його словами, "СБУ вживає усіх заходів для того, щоб попереджувати кримінальну діяльність, сепаратистську діяльність з боку конкретних осіб".

"Як ви знаєте, нещодавно було заборонено в'їзд громадянину Росії. Його було взято на роботу одним із телеканалів. Ми прийшли до висновку, що цьому громадянину треба заборонити в'їзд в Україну", - заявив представник СБУ.

Він каже, що "СБУ реагує в межах своєї компетенції".

Кириленко: "Підпал "Інтера" не вигідний владі і проукраїнським силам"

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко закликав виявити справжніх замовників підпалу офісу "НІС".

Про це він повідомив у Twitter.

"Підпал "Інтера" точно невигідний владі і точно невигідний справді проукраїнським силам", - написав Кириленко.

Віце-прем'єр наголосив, що Нацполіція "мусить виявити справжніх замовників".

Аваков: "Поліція перевіряє причетність "Інтера" до "ДНР"

Слідчі Національної поліції України вивчають великий обсяг документів, які стосуються діяльності співробітників телеканалу "Інтер" і узгодження його редакційної політики з російськими технологами та представниками так званої ДНР.

Про це в ефірі телеканалу "1+1" заявив голова МВС України Арсен Аваков.

"У понеділок-вівторок слідчі Нацполіціі розумітимуть, чи є склад злочину в цій справі та як на це реагувати", - зазначив він.

За словами міністра, ці документи слідчі отримали від активістів і народних депутатів.

З'явилося відео затримання учасників пікету проти "Інтера"

У мережі з'явилося відео пожежі будівлі "Інтера" в Києві та затримання поліцією учасників пікету, який проводився біля входу в офісне приміщення.

На відео видно, що пожежа під будівлею почалася з підпалу шин з обох боків від входу. На даху будівлі також видні люди: у вечірньому ефірі телеканалу "Інтер" повідомлялося, що там і на балконі верхнього поверху перебували понад 20 працівників телеканалу, які рятувалися від пожежі всередині.

Згодом стало відомо, що з Шевченківського райуправління Нацполіції у м.Києві звільнили майже всіх затриманих, підозру їм не вручали.

Шкіряк: "До підпалу "Інтера" можуть бути причетні співробітники каналу"

В МВС не виключають, що підпал будівлі телеканалу "Інтер" у Києві може бути провокацією проти каналу.

Про це заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк, повідомляє "5 канал".

Він зазначив, що правоохоронці будуть відпрацьовувати усі версії і мотиви скоєння злочину.

Шкіряк не виключає, що це могла бути як провокація, організована проти самого телеканалу, так і те, що до її організації можуть бути причетні самі співробітники "Інтера".

Геращенко розцінила підпал "Інтера" як провокацію проти України

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко засудила підпал редакції "Інтера", та розцінила його як провокацію проти всієї країни.

Про це вона написала в Facebook.

"Я проти підпалів. Навіть якщо мені не подобається чиясь редакційна політика. Я засуджую такі методи з'ясування відносин і вважаю подібне провокацією, в т. ч. проти країни", - написала Геращенко.

Аваков: «Пікет під "Інтером" влаштували екс-бійці ЗСУ»

Особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи" телеканалу "Інтер", раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Про це ввечері в ефірі "ТСН Тиждень" повідомив глава МВС України Арсен Аваков.

"Це, в основному, в минулому військовослужбовці 30-ї бригади Збройних сил, які об'єдналися в такому протесті", - заявив він.

Міністр також підтвердив, що правоохоронці затримали шістьох осіб, а за фактом пожежі в будинку відкриті кримінальні провадження.

За словами Авакова, дві або три людини, які надихалися димом, отримали допомогу медиків.

Також він повідомив, що в лікарню звернувся один з пікетників.

ДСНС:"Офіс Інтера горів кілька разів, загиблих і травмованих немає "

Причина пожежі встановлюється.

На вул.Щусєва у Києві, де розташований офіс телеканалу "Інтер", було кілька загорянь: під час проведення мітингу горіли автомобільні шини та двічі у приміщенні будівлі — внаслідок занесення стороннього джерела запалювання. Про це ввечері 4 вересня повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

«4 вересня о 16:31 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу в будівлі «Телеканал Інтер» за адресою: м. Київ по вул. Щусєва. По прибуттю на місце події було встановлено, що під час проведення мітингу біля будівлі, горіли автомобільні шини та внаслідок занесення стороннього джерела запалювання сталося загорання на 1-му поверсі, на площі 10 м2 та на 2-му поверсі, на площі 20 м2 . Пожежу ліквідовано о 16:51», — йдеться у повідомленні.

Водночас, згідно з текстом, о 17:09 внаслідок повторного занесення стороннього джерела запалювання сталося загорання приміщення на другому поверсі на площі 60 м2.

Пожежу локалізовано о 17:33 та ліквідовано о 18:01.

На місці події працювало 15 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 52 чоловік особового складу підрозділів ГУ ДСНС України у м. Києві.

«Під час гасіння пожежі загиблих та травмованих немає, виведено на безпечну відстань по сходовій клітині 20 осіб персоналу, за допомогою АД-30 з даху будівлі евакуйовано 25 осіб», — сказано в тексті.

Причина пожежі — встановлюється.

Раніше у соцмережах повідомили, що у Києві невідомі підпалили шини біля студії новин телеканалу Інтер на вул. Щусєва, всередині будівлі сталася пожежа. На Інтері заявили про кількох потерпілих унаслідок підпалу.

Згодом стало відомо, що поліція затримала кількох учасників підпалу офісу Інтера.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив телеканал "Інтер" у поширенні російської пропаганди і закликав Службу безпеки вислати з країни ідеолога інформаційної політики телеканалу "Інтер" Ігоря Шувалова.

Тиждень.ua

Схожі новини