Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко: "Україна може отримати безвізовий режим у середині 2016 року"

  • 18.03.2016, 17:16
  • 1 488

Президент України зробив спільну з єврокомісаром Христосом Стиліанідесом заяву.

Єврокомісія (ЄК) у квітні внесе законодавчі пропозиції в Європейську раду та Європарламент щодо встановлення безвізового режиму з Україною в середині цього року.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції у Києві з єврокомісаром з гуманітарної допомоги та ситуацій кризового врегулювання Христосом Стиліанідесом.

«Було досягнуто домовленості (під час візиту до Брюсселя — ред.) про те, що в квітні місяці будуть внесені законодавчі пропозиції до Європейської ради та Європейського парламенту щодо надання Україні безвізового режиму в середині поточного року», — сказав Порошенко.

Порошенко: «Україна готує новий "список Савченко" для інших політв'язнів»

Президент України Петро Порошенко заявив, що створить список для людей, які причетні до тортур інших політичних в'язнів.

"Ми не зупинимось на "Списку Савченко". Ми готуємо новий список щодо осіб, причетних до тортур ще 11 українських політв'язнів", - зазначив Порошенко.

Загальна сума гуманітарної допомоги Україні - понад $649 мільйонів

Загальна сума гуманітарної допомоги для України становить понад 649 мільйонів доларів.

"Загальна сума допомоги, яку Україна отримала на гуманітарні потреби, становить більше 649 мільйонів доларів", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що левова частка цих коштів була спрямована на гуманітарну місію на окупованих територіях.

Президент додав, що донорами виступили країни ЄС, США, Канада, Австралія, Японія, Швейцарія, Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Порошенко: «Росія до других роковин анексії Криму влаштувала фестиваль цинізму та фальші»

Росія до других роковин анексії Криму на своїх площах та на телебаченні влаштувала «фестиваль цинізму та фальші», що свідчить про її неготовність повернутись цивілізованих норм поведінки у відносинах з іншими країнами.

«Сьогодні друга річниця російської анексії Криму і пов’язаний з нею фестивалю цинізму та фальші на російських площах і на російському телебаченні — це є яскрава демонстрація свідомого ігнорування РФ норм міжнародного права і неготовність повернутися до цивілізованих норм поведінки у міжнародних відносинах», - сказав він.

Порошенко також висловив вдячність ЄС за потужну заяву на підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України та політики невизнання анексії Криму.

Крім того, президент України заявив, що поділяє глибоку стурбованість Євросоюзу у зв’язку з брутальними порушеннями прав людини, зокрема кримських татар, і подальшою мілітаризацією Кримського півострова.

Мінськ-2: Порошенко розповів, про що домовився у Брюсселі

Президент подякував за рішення Єврокомісії про виділення додаткових 20 млн євро на гуманітарну допомогу, включаючи потреби внутрішньо переміщених осіб, надання допомоги постраждалим на Донбасі і лікування поранених.

За його словами, без цієї допомоги від міжнародної спільноти “жахлива гуманітарна катастрофа, яка зараз відбувається на окупованих територіях, мала би ще більш разючі наслідки для тих українців, які опинилися на окупованих територіях”.

“Вирішення цих проблем може бути лише через повну імплементацію Мінських угод. І Україна дуже відповідально ставиться до кожного окремого пункту домовленостей, які були досягнуті у Мінську. Ми закликаємо російську сторону забезпечити також повне виконання угод. У противному випадку, про це також вчора домовилися під час моїх переговорів у Брюсселі, ми маємо обов'язково продовжити санкції проти РФ як єдиний ефективний інструмент спонукання вирішувати проблеми за столом переговорів”, - наголосив Глава держави.

Джерело: УНІАН, Еспресо.TV, Укрінформ.

Схожі новини