Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко: "За рік ми побудували нову Службу безпеки"

  • 29.12.2015, 15:17
  • 1 650

За останній рік у Службі безпеки України відбулися кардинальні зміни.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні колегії СБУ, присвяченій підбиттю підсумків року.

«Ми побудували фактично нову Службу безпеки України, і сьогодні весь Український народ і я, як Президент і як Верховний Головнокомандувач, бачу перед собою натхненних військовослужбовців, які впевнені у своїй надзвичайно почесній і важливій державницькій місії», - цитує главу держави його прес-служба.

Президент відзначив надзвичайно високу ефективність антитерористичних і протидиверсійних дій СБУ. Зокрема, під час оперативних заходів було знешкоджено більше 20 ворожих диверсійно-розвідувальних груп, вдалося запобігти скоєнню понад 200 терористичних актів у різних регіонах України, припинено діяльність понад 70 екстремістських угруповань. За матеріалами СБУ розпочато і завершено розслідування кримінальних проваджень за статтями «шпигунство» і «державна зрада» (114 випадків шпигунства, де об’єктивно підозрювані вже залучені до кримінальної відповідальності; 27 особам вже винесені судові вироки). У затриманих вилучено близько 1,5 тис одиниць зброї, більше 2 тонн вибухівки.

«Ворог повинен знати, що український народ не зламати і не залякати! Ми, український народ, обрали свій шлях, знаємо його ціну і надалі будемо впевнено рухатись вперед, обороняючи український суверенітет і українську незалежність!» — заявив Президент.

Схожі новини