Передплата 2024 «Добра кухня»

Аваков — Саакашвілі: «Забирайся з моєї країни!»

Під час засідання Ради реформ в Адміністрації президента міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ледь не побився з губернатором Одещини Міхеїлом Саакашвілі.

Про інцидент написав у своєму Facebook нардепу від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

Засідання Нацради реформ в адміністрації президента, за словами присутніх там учасників, закінчилося скандалом. Після того, як Саакашвілі закінчив доповідь, міністр Аваков висловив претензії, що він виступав не так запально, як на телеефірах, — повідомив нардеп.

За його словами, після цього між високопосадовцями почалась сварка, Аваков звинуватив Саакашвілі в тому, що він сам злодій.

"На що Саакашвілі відповів, що у нього нічого немає, крім чесного імені. Після чого міністр Аваков перейшов на крик зі словами: "Забирайся з моєї країни". Вийшовши з рівноваги, Він кинув склянкою Саакашвілі", — додав Лещенко.

"Прем'єр-міністр Яценюк обізвав Саакашвілі "гастролером" і теж попросив "забиратися з України", - додав політик.

У відповідь на ці заяви "Саакашвілі сказав, що він такий самий громадянин, проте, на відміну від Яценюка, не грабував Україну".

"Все сталося в присутності президента Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання", - повідомив Лещенко.

Про сварку на Нацраді реформ також повідомив в ефірі 5 каналу заступник глави АП Олександр Данилюк. Він зазначив, що під час сварки "полетіла склянка з водою", після чого президент закрив засідання.

Пізніше свою позицію з приводу сварки Аваков висловив на Facebook-сторінці.

"Щойно на Раді реформ пан Саакашвілі у відповідь на моє запитання до нього "Чому він по ОПЗ спілкувався з російським олігархом з Уралхіму, і як це пов'язано з процесом приватизації ОПЗ?" втратив над собою контроль", - повідомив він.

"Одеський губернатор зірвався в істерику і почав кричати на мене: "Ніхто не має права так розмовляти з Михеілом Саакашвілі... Ти корумпований міністр, а я чесна людина", - перейшов до прямих образ", - зазначив Аваков.

"Я утримався від того, щоб його вдарити - хлюпнув йому в обличчя водою", - повідомив він.

"Я давно не бачив настільки очманілого популіста... Не давав сказати нічого - перебиваючи всіх, включаючи президента", - додав міністр, обурившись тим, що Саакашвілі не надає доказів за своїми звинуваченнями.

Нагадаємо, конфлікт між прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком та губернатором Одещини Міхеїлом Саакашвілі тягнеться вже тривалий час. Саакашвілі звинувачує Яценюка у причетності до корупційних схем.

Саакашвілі висунув вимогу Порошенку щодо інциденту з Аваковим

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвілі вимагає від адміністрації президента оприлюднити повний відеозапис інциденту під час Національної ради реформ, який стався між прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, головою МВС Арсеном Аваковим і ним. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Я категорично вимагаю від прес-служби адміністрації Президента оприлюднити повний відеозапис негідної і провокаційної поведінки Прем'єр-міністра і міністра внутрішніх справ на сьогоднішній раді реформ», — йдеться у повідомленні.

«Український народ має повне право бачити і знати, хто ним керує. Я відповідаю за кожне моє слово вимовлене там. Настав час, щоб суб'єкти, які довели країну до ручки, відповідали за свої слова і дії», — наголосив він.

У коментарі "Українській правді" Михеїл Саакашвілі виклав свою версію подій.

Саакашвілі розповів, що виступав на засіданні Ради реформ, де розповідав про реформу держпідприємств, про нераціональність ідеї об'єднання держпідприємств у холдинги, а також про корупцію на Одеському припортовому заводі.

"Після цього виступило ще кілька доповідачів, а потім слово взяв Аваков. Він з першої хвилини почав говорити про те, що я не емоційно виступаю, на відміну від ТБ-шоу. Почав ображати і порушив питання Уралхіму", - повідомив Саакашвілі.

Він зазначив, що під час засідання не зрозумів запитання, але пізніше прочитав пост Авакова, і тепер може відповісти.

"Я не знаю цього олігарха, не знаю, що таке Уралхім і ніколи з цим олігархом не зустрічався", - заявив Саакашвілі.

"Тоді ж Аваков почав матюкатися і ображати. Президент просив, щоб в його присутності не матюкалися ", - додав він.

За словами Саакашвілі, під час сварки Аваков жбурнув стакан, той пролетів повз людей, не потрапив, але вода потрапила на одяг.

"Я нікого не ображав, не лаявся у відповідь на образи, говорив тільки, що Аваков і Яценюк - злодії, і що Аваков має сидіти у в'язниці", - додав він.

"Таку реакцію з боку команди прем'єра пов'язую з розслідуванням на ОПЗ. Тому що це дуже велика корупційна схема, в якій замішані інтереси депутатів НФ Сергія Пашинського, його бізнес-партнера Сергія Тищенка, а також нардепа Миколи Мартиненка", - заявив Саакашвілі.

"Але це мене не зупинить. Я думаю, що буде проведене незалежне розслідування", - додав він.

Засідання Нацради реформ знімало три відеокамери, одна з яких - урядова.

Водночас прес-секретар президента Святослав Цеголко натякнув, що відео опубліковане не буде.

"Я бачу, що Арсену Авакову і Михайлові Саакашвілі кортить продемонструвати відео з Нацради реформ. Але такі перепалки у стилі вулиці ганьблять країну", - написав він на Facebook.

Саакашвілі: «Аваков фінансує НЗФ з корупційних доходів»

Глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що глава МВС Арсен Аваков контролює неформальні збройні формування і фінансує їх з корупційних доходів.

Про це він сказав на прес-конференції в Адміністрації президента в понеділок ввечері.

"Це людина, яка реально контролює неформальні збройні формування, їх фінансує з корупційних доходів, і я схильний його погрози не щодо мене - я його не боюся - але в цілому щодо суспільства сприймати серйозно", - заявив він, коментуючи конфлікт з Аваковим і прем'єром Арсенієм Яценюком на Нацраді реформ.

Аваков судитиметься із Саакашвілі

Глава МВС Арсен Аваков має намір подати до суду на губернатора Одеської області Міхаеля Саакашвілі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

"Саакашвілі, в нестриманні продовжив брехати і нести казна що. Кого він називає незаконними збройними формуваннями? Добробати в структурі МВС? Так вони врятували країну ... і не язиком. Справою ... ну так не шукаю правди у брехуна. Суд розбереться. Суд з аргументами і фактами - завжди краще, що може вивести брехуна на білий світ", - написав Аваков.

Він знову зажадав оприлюднити відео скандалу, який стався на засіданні Ради реформ.

"Як і припускав - з відповіді Цеголка бачу - не зважиться АП (адміністрація президента) викласти відео, не вигідне для іміджу їх ланцюгової собаки і те, що розставляє все по місцях без вигадок і брехні. Залишаючи на совісті придворних, і звертаюся до президента - як і вчора — публікуйте відео - мені нема чого приховувати й соромиться. Фільтр на правду - ганебний", - зазначив глава МВС, реагуючи на натяк прес-секретаря президента Порошенка Святослава Цеголко про те, що відео не буде оприлюднюватися.

Схожі новини