Передплата 2024 «Добрий господар»

Співпрацю скріпили тристороннім договором

Львівський регіональний інститут державного управління, Львівська ОДА і Львівська облрада відкрили нові можливості для співпраці.

У Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося тристороннє підписання Договору взаєморозуміння в академічному й освітньому співробітництві. Договір підписали директор Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, член-кореспондент НАН України Володимир Загорський, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка і голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Підписаний документ є логічним?продовженням співпраці?між Львівським регіональним?інститутом держ­управління, Львівською ОДА і Львівською облрадою з вирішення питань інноваційного (соціально-економічного, наукового і культурного) розвитку Львівщини та її адміністративно-територіальних одиниць. Львівський регіональний інститут держуправління готує управлінців для восьми областей Західної України. Науковці інституту досліджують актуальні питання територіальної організації влади за напрямом «Інституційний розвиток публічної влади», які можуть бути предметом впровадження у практику роботи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Підписанти договору підкреслили особливу актуальність об’єднання зусиль і можливостей співпраці навчального закладу та місцевих органів влади. Укладення договору відкриває нові можливості для співпраці за такими напрямами: інституційно-організаційний розвиток Львівщини, нормопроектна робота, робота з учнівською молоддю з питань розвитку нашого регіону.

Згідно із договором, на базі обл­держадміністрації та обласної ради буде створено інститутський міжкафедральний Центр інституційного розвитку Львівщини, буде продовжено проведення спільних наукових, науково-практичних та науково-методичних комунікаційних заходів (конференцій, симпозіумів, круглих столів, нарад тощо). Також зроблено акценти на науково-просвітницьку діяльність, підготовку та видання енциклопедичної, довідкової і науково-популярної літератури, монографій, підручників, навчальних посібників з проблематики інноваційного розвитку тощо.

Також договір передбачає утворення міжвідомчої ради з координації фундаментальних і прикладних досліджень, орієнтованих на інноваційний розвиток Львівщини; утворення на базі інституту Центру антикорупційних досліджень, Центру тестування публічних службовців і кандидатів на посаду публічної служби, Центру мовної підготовки публічних службовців. Укладення договору сприятиме подальшому науковому та науково-експертному супроводу діяльності Львівської ОДА та Львівської облради, а також — реалізації державної кадрової політики у контексті формування корпусу висококваліфікованих державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування у відповідних органах влади Львівської області.

Схожі новини