Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Андрій Садовий та депутати ЛМР склали урочисту присягу

  • 24.11.2015, 14:32
  • 4 610

Сьогодні в приміщенні Ратуші відбулись урочистості з нагоди складання присяги новообраним міським головою Львова та депутатським корпусом.

З вітальними словами та побажаннями до них звернулись міські голови попередніх років Василь Шпіцер та Василь Куйбіда.

«25 років тому у Львові вперше було обрано демократичну владу. Ми прожили цих 25 років, і Львів, безумовно, став дуже красивим європейським містом. Львів’яни у найскладніших ситуаціях показували себе дуже розумно, толерантно й патріотично. Львів став туристичним центром України. Зараз нова влада починає нове 25-річчя. Цей час — надзвичайно важкий: зараз є війна, є тероризм. Але я вірю, що з Божою допомогою нова львівська влада справиться та продовжить ті добрі справи, які робились в останні роки. І тому невипадковим є вибір львів’ян — те, що міським головою втретє став Андрій Садовий», — зазначив Василь Шпіцер та побажав новообраним депутатам і міському голові виправдати покладені на них виборцями надії й сподівання

Як додав Василь Куйбіда, у цей непевний хиткий час владі Львова варто бути розважливими та, водночас, обачними не лише у кроках, але й у помислах.

«Ми живемо в хиткий час, коли все різко змінюється, і навіть невеличкий крок наш може змінити і події, й обставини, й процеси, і привести до непередбачуваних наслідків. І от у ці непевні часи львів’яни обрали собі очільника — досвідченого міського голову. Радниками обрали людей, які мали відвагу взяти на себе відповідальність провадити наше місто у майбутнє. Я, як і кожен львів’янин, щиро зичу вам вести наше місто від перемоги до перемоги, та подолати всі труднощі, які будуть на цьому шляху. Ми розуміємо, що в час війни та зубожіння ті реформи, які ми всі так очікуємо, на жаль, не настільки швидко відбуваються, як хотілося б. Тож треба бути дуже розважливим та обачним не лише у кроках, але й у помислах», — відзначив Василь Куйбіда.

​Міський голова Львова Андрій Садовий зачитав текст присяги: «Присягаю на вірність українській державі. Присягаю дотримуватись Конституції України та Законів України. Присягаю обов’язки Львівського міського голови виконувати чесно та сумлінно в інтересах громади міста Львова».

Під час церемонії інавгурації міський голова Львова приймав присягу на старовинному Львівському Євангелії, яке зберігається у фондах Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка. Були і коштовні міські клейноди — срібні символічні ключі міста XVIII століття та срібний церемоніальний ланцюг президентів Львова 1892 р. Нині вони експонуються у Львівському історичному музеї та надаються для церемонії інавгурації новообраного мера.

Після складання присяги міський голова Львова виступив з вітальним словом.

«Для мене велика честь втретє складати присягу на посаду міського голови Львова. Напевно сьогодні моя промова буде одною з найкоротших.

Ми прожили дуже складний 2014 і 2015 роки. Багато наших львів’ян віддали своє життя, як Герої Небесної Сотні, як Герої, які боронили незалежність нашої держави на Сході України. Частина нашої території знаходиться в окупації. В Україні панує бідність, слабка економіка. Це є ті реалії, в яких ми сьогодні живемо і ми повинні це добре знати. Сьогодні дуже складна ситуація в Україні, складна ситуація в світі. Світ надзвичайно крихкий. Але ми повинні думати про наше місто, про його розвиток.

Ми заклали певні фундаменти, щоб був успіх. Ми маємо дуже якісну співпрацю з міжнародними інституціями, з фінансовими установами. Ми сьогодні повинні робити все можливе, щоб ті, кому є найважче, мали нашу опіку і нашу підтримку. Ми повинні продовжувати інвестувати в інфраструктуру нашого міста, ми повинні дбати про культуру, про створення нових робочих місць, ми повинні розвивати громадський транспорт. Велика праця є перед нами всіма. Це все можна зробити, але за одної умови — якщо ми будемо разом, якщо ми будемо єдині.

В цьому залі для мене нема більшості, нема меншості, нема своїх, нема чужих. Ми всі повинні бути за одне. В цей складний час для нашої держави ми тут, у Львові, повинні показати приклад, як працювати разом. Закінчились вибори і я сьогодні хочу ще раз від імені депутатів міської ради, від свого імені подякувати громаді за небайдужість, за те, що ми мали мужність, сміливість, відвагу обрати свою українську владу. Хочу подякувати мамі, Катерині. Я би не зміг працювати без їхньої підтримки, особливо в останньому році, коли ми пережили дуже непрості часи. Дякую вам за це.

Ми повинні бути правдивими. Там, де є правда, там є Бог. Де є Бог, є перемога», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, Андрій Садовий обраний міським головою Львова вже втретє.

«Дякую нашим ректорам, військовим, представникам різних професійних середовищ, громадських середовищ. Ці завдання, які ми ставимо перед собою, які Львів має зробити, вони потребують великої спільної праці. Але ми також повинні пам’ятати про тих, хто віддав своє життя для того, щоб ми сьогодні могли працювати», - завершив урочисті збори Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, роботу 1-ої сесії Львівської міської ради 7-го скликання відкрили Гімном України у виконанні хору «Гомін». Голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький оголосив результати виборів депутатів до Львівської міської ради та міського голови Львова й зачитав список обраних депутатів, після чого вони склали урочисту присягу.

Новообрані депутати Львівської міської ради склали присягу

Сьогодні, 24 листопада, новообрані депутати Львівської міської ради 7-го скликання склали присягу.

Текст присяги зачитав депутат Львівської міської ради 7-го та попередніх скликань Юрій Кужелюк.

«Присягаю на вірність українській державі. Присягаю дотримуватись Конституції України та законів України. Присягаю обов’язки депутата виконувати чесно та сумлінно в інтересах громади міста Львова», - йшлося у присязі.

У новому скликанні ЛМР буде на 26 депутатів менше, ніж у попередньому — 64 замість 90.Т

У міськраді VII скликання буде 24 депутати від «Самопомочі», 10 — від «Блоку Петра Порошенка "Солідарність"»; 8 — від ВО «Свобода»; 7 — від «Громадянської позиції»; 6 — від «Народного контролю»; 5 — від «УКРОПу» та 4 від Української галицької партії. Лише 12 із них вже були депутатами попереднього скликання міськради.

Фото Олександр Мазуренко, Юрій Шабельник

Джерело: прес-служба ЛМР

Схожі новини