Передплата 2024 ВЗ

Тимошенко попросить Кужель відкликати всі заяви

  • 06.11.2015, 12:28
  • 5 655

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що попросить Олександру Кужель відмовитись від показань проти Андрія Тетерука.

Про це Тимошенко заявила під час засідання Верховної Ради.

"Я буду звертатися до Кужель, щоб вона відкликала всі свої заяви в міліцію... Якщо така ситуація, то я думаю, що Олександра вибачиться перед паном Тетеруком, якщо вона його зпровокувала на щось... І якщо у Парламенті є моральні сумніви, Олександра, за нашим проханням, відкличе всі заяви. Тут не має розслідувати міліція, треба залишатися людьми", - сказала Тимошенко.

Також в мережі з’явилося фото травмованої Олександри Кужель одразу після конфлікту з нардепом Андрієм Тетеруком. Фото опублікував народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок у Facebook.

Нагадаємо, у парламенті стався конфлікт за участі народних депутатів Андрія Тетерука та Олександри Кужель.

За словами іншого свідка інциденту нардепа Сергія Власенка, Тетерук дозволив собі образливі висловлювання на адресу членів фракції "Батьківщина", грубо образив Кужель та вдарив її по голові скляною пляшкою.

Власенко наголосив, що присутні при цьому депутати не встигли відреагувати, щоб унеможливити напад на колегу. Пізніше, у Кужель діагностували струс мозку.

Перший заступник фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук готовий до того, що парламент зніме з нього депутатську недоторканність для розслідування інциденту між ним і депутатом фракції "Батьківщина" Олександрою Кужель.

Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Я готовий до голосування за поданням про зняття моєї депутатської недоторканності для проведення всіх необхідних процедур. Я абсолютно відкритий для проведення розслідування", - заявив Тетерук.

"Сталася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що пані Кужель почала агресивно поводитися у відношенні мене, почала бити мене сумкою, і захищаючись, я відступив назад. Сталося зіткнення", - додав він.

За його словами, інцидент використовують для брудної кампанії проти нього й дискредитації роботи парламенту.

Свою оцінку даним подіям дала нардеп від Народного фронту Вікторія Сюмар.

Тарас Чорновіл прокоментував даний інцидент у соціальній мережі facebook:

«Те, що ми мали можливість почути з екранів телебачення, створює дуже непривабливу картину для Тетерука. Однак, я б не радив робити поспішні висновки.

Я знаю Кужель - це страшна провокаторка. Там були ще кілька професійних провокаторів. а далі питання технології. Я зможу зробити хоч якісь висновки, якщо буде відео з камер спостереження, якщо цей сектор вони покривають.

А ви не припускаєте, що Тетерука втягнули в шарпанину чи бійку з кимось із мужчин, а Кужель в певний момент підсунулася, чи підсунули. З того, що я знаю про цю компанію, це дуже реально. Батьківщині шалено потрібний саме зараз великий скандал з НФ чи БПП. З БПП потрібний більше, але не склалося».

Зявилося відео з Верховної ради, а якому видно весь конфлікт.

Меддовідка: «У Кужель черепно-мозкова травма і струс мозку»

У мережі з’явилася довідка про стан здоров'я Олександри Кужель після конфлікту з нардепом Андрієм Тетеруком.

Згідно з висновками медиків, у Кужель черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м'яких тканин правої надбрівної ділянки

«Закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м'яких тканин правої надбрівної ділянки. Рекомендовано продовжити лікування»,— йдеться у документі.

Тетяна Чорновол розповіла про "схему Тимошенко", для якої спровокували скандал з Тетеруком

"Батьківщина" штучно створила скандал з Кужель та Тетеруком, щоб протиснути потрібну їй корупційну норму щодо зниження ренти на видобуток газу.

Про це під час брифінгу заявила нардеп Тетяна Чорновол, передає Еспресо.TV.

"Всі платять і це велика сума, не платить тільки Онищенко (Кадиров) і його підприємство заборгувало 1,5 млрд, але коли підприємство має борги перед податковою - це ускладнює роботу. Онищенку доводиться постійно роздавати хабарів, щоб не арештовували рахунки, майно. Щоби не було цих проблем, Тимошенко взялася за те, щоб легалізувати цю несплату. Особливо просто цинічно, коли зал проголосував за цей законопроект без норми, яка дозволяла з 70% ренти Онищенку спуститися на 0%. У другому читанні Тимошенко знову продавила цю норму. І вже в другому читанні цей законопроект виноситься з цією нормою", - заявила вона.

"І позаяк позиція залу в цьому плані була принциповою, "Батьківщина" знала, що може продавити це тільки якщо створить великий скандал. І відповідно вчора було зроблено все для того, щоб створити інформаційну завісу для лобіювання корупційних інтересів. Вчорашній інцидент був штучно створений і штучно спровокований. Зараз відбувається знищення політичної репутації Тетерука в догоду корупційним інтересам Онищенка", - зазначила Чорновол.

Також в кулуарах Верховної Ради Тетяна Чорновол детально прояснила "схему Тимошенко" щодо ренти на газ.

"Будь-яким способом намагаються зробити можливе, щоб тепер несплата ренти була легалізована. Тому що вже заплачена рента частково пішла пані Тимошенко. Відповідно з'являються всякі законопроекти, які називаються пониженням ціни газу для населення. А насправді, головний пункт цього законопроекту - це зменшення з 70% до 0% рентної плати для підприємств, які працюють по спільних договорах по видобутку газу. Для тих підприємств, де свердловини є державними, а газ віддається приватним компаніям на продаж. Тому, це виключно корупційна схема, в якій навпаки пана Андрія (Тетерука, - ред.) намагаються вбити політично. Тому що він стоїть на захисті державних інтересів України", - зазначила вона.

Схожі новини