Передплата 2024 ВЗ

Корбана підозрюють за 4 статтями ККУ

  • 01.11.2015, 09:44
  • 4 036

Геннадію Корбану вручили підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. 

Затриманому в рамках спецоперації в Дніпропетровську лідеру партії УКРОП Геннадію Корбану вручили підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а не за трьома, як повідомлялося раніше.

Про це під час брифінгу 1 листопада заявив старший слідчий слідчої групи у справі за обвинуваченням Корбана Микола Макеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Серед статей, що інкримінуються (Корбану. - Ред.) - створення злочинної організації (ст. 255 ККУ. - Ред.). Це основна стаття. Крім цього, порушена ч. 5 ст. 191 - це привласнення грошових коштів у особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, громадських діячів, політичних діячів. І ч. 2 ст. 289 - викрадення автомобільного транспорту", - повідомив Макеєв.

ГПУ офіційно оголосила Корбану підозру у створенні злочинного угруповання.Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що ГПУ оголосила Корбану підозру, за ст. 255 КК, у створенні злочинного угруповання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу.

"У нас вже повідомлено про підозру пана Корбана вчора. І одна зі статей, за якою йому повідомлено про підозру, це стаття 255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації", - підкреслив Куценко.

Геннадій Корбан заявив, що перебуває у Києві на допиті у будівлі ГПУ і йому пред'явлено підозри у скоєнні трьох злочинів. Про це повідомив у Facebook Юрій Бутусов з посиланням на адвокатів Корбана, передає Українська правда.

Згідно з повідомленням, Корбан зазначив, що підозри стосуються "розкрадання коштів з "Фонду оборони країни", який я сам і створив у Дніпропетровську, і був його основним донором".

"По-друге - викрадення голови Державного земельного агентства Сергія Рудика. По-третє, викрадення секретаря Дніпропетровської міської ради Олександра Величка. Жодних підозр у розкраданні державних коштів мені не пред'явлено", - додав він.

"Cлідство проти мене веде прокуратура Чернігівської області. ...Я затриманий з масою процесуальних порушень... Мені буде не складно довести свою невинність у суді - я нікого не викрадав", - заявив Корбан.

При цьому Корбан зазначив: "Слова представника ГПУ, що на кошти "Фонду оборони країни" закуповувалися коштовності і машини - чиста правда".

"Нашими коштовностями були тепловізори та приціли, снайперські гвинтівки і десятки карабінів, радіостанції і далекоміри - в промислових кількостях. Інших коштовностей я не купував, це буде нескладно перевірити. ... Через "Фонд" пройшли набагато більші суми, ніж заявляє ГПУ, там були багато мільйонів доларів. Я дійсно купував через Фонд і просто кешем сотні машин, вантажних і легкових і навіть значну кількість бронетехніки... Багато тисяч бронежилетів і комплектів форми, взуття, продовольство і воду. Медикаменти та медичне обладнання. Паливо", - йдеться у повідомленні Корбана.

Здоров’я лідера партії «Укроп» різко погіршилось.

"Його стан зараз критичний. У нього є підозра інфаркту. Це зафіксувала бригада швидкої медичної допомоги. Однак слідство не дало можливості госпіталізувати Корбана Геннадія Олеговича", - повідомив Шевчук.

За повідомленням політсили «Укроп у Генадія Кобана інфаркт.

«Медики центру екстреної медицини та медицини катастроф Києва провели необхідну діагностику, підтвердили діагноз інфаркт та рекомендували негайну госпіталізацію. Однак правоохоронці відмовили в госпіталізації і продовжили слідчі дії», — повідомив член політради «УКРОПу» Денис Борисенко.

В мережі появилась інформація, що жоден з лікарів, які оглядали затриманого за підозрою в організації злочинного угруповання у Дніпропетровську Геннадія Корбана, не підтвердив його нібито передінфарктний стан.

Про це під час брифінгу в СБУ у неділю повідомив старший слідчий слідчої групи у справі Корбана Микола Макеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо стану здоров'я Геннадія Корбана і нібито його передінфарктного стану, то жоден лікар із тих, хто надавав йому медичну допомогу, не підтвердив його передінфарктного стану. Після того, як пан Корбан був доставлений у СІЗО, йому була викликана швидка медична допомога - вона також не підтвердила інформацію про передінфарктний стан», - сказав Макеєв.

Також, Вадим Карасьов переконаний, що затримання лідера УКРОПу й обшуки в активістів партії та волонтерів — це спроба обмежити можливості і вплив дуже сильного правого патріотичного руху, що формується за результатами місцевих виборів. В основі його, за словами політолога, — УКРОП, «Свобода», РПЛ та інші партії. Він нагадав, що в Україні вже немає хоч скільки-небудь впливових лівих політичних сил. «Є «Опоблок», але він менш небезпечний для нинішньої влади, ніж право-опозиційний блок, який може сформуватися після місцевих виборів. Права небезпека для Порошенка зараз є найактуальнішою, і це (репресії проти УКРОПу) — вирішення проблеми правої небезпеки», — сказав експерт.

«Зараз складається парадоксальна й абсурдна ситуація, яка навіює думку, що це зроблено з політичним, а не кримінальним підтекстом», — сказав Карасьов.

Схожі новини