Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На станції метро «Площа Українських Героїв» у Києві встановили нові букви

  • 13.04.2024, 13:15
  • 299

На станції київського метрополітену «Площа Українських Героїв» (колишня «Площа Льва Толстого») встановили нові, виготовлені вручну, літери. Роботи з заміни напису провели вночі

Фото: Київ вечірній
Фото: Київ вечірній

Повідомили в КМДА.

Шрифт для назв станції розробив київський дизайнер Богдан Гдаль. У 2023 році він за власної ініціативи розпочав роботу над створенням написів. Ідею митця підтримали архітектори перейменованої станції та надали всі необхідні погодження, адже зміни до нинішнього архітектурного оформлення, зокрема й до вигляду назви станції метрополітену, вносяться винятково за погодженням з архітектором цієї станції. Попередній, так званий фірмовий стиль синьої гілки, був розроблений ще у 80−90-х роках минулого століття та нагадував форму літер з московської підземки. Створення нових букв — кропітка робота через особливість історичного стилю шрифтів, кажуть в КМДА. Кожну літеру виготовляли вручну та поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів, розмірів тощо. Автор шрифтів контролював усі етапи виготовлення.

Для перейменування станції «Площа Українських героїв» виготовили 104 символи. Вага однієї літери становить близько 3 кг. Крім того, назва станції є найдовшою серед інших назв станцій столичної підземки. Одна з найважливіших літер — Щ. Вона символізує тризуб, герб ЗСУ, і силу українських героїв війни.

Схожі новини