Передплата 2024 «Добра кухня»

З полону бойовиків звільнено українського "кіборга"

  • 31.10.2015, 09:30
  • 3 251

У районі Мар'їнки відбувся обмін полоненими 1 на 1.

Під Мар'їнкою Донецької області на блокпості Єленівка відбувся обмін полоненими у форматі 1 на 1. Бойовики передали Києву бійця Нацгвардії Ореста Петришина, передає "Громадське".

Орест Петришин, львів’янин, 41 рік (народився 11 грудня 1973 року). Воював у складі 5 роти 2 батальйону Національної гвардії України.

Бійця, який родом зі Львова, обміняли на корегувальника вогню, що перебував під слідством в Україні. Петришин потрапив у полон 9 місяців тому під Дебальцевим. Тримали його у підвалі будівлі СБУ в Донецьку. За його словами, разом з ним там перебував іще 21 український військовополонений.

У полон потрапив, супроводжуючи поранених під час виходу українських військових з Дебальцевого. Спочатку вважався зниклим безвісті.

Проте, що він у полоні, першими дізнались родичі - сепаратисти почали їм дзвонити з погрозами, потім з ними говорив сам Орест. Сепаратисти погрожували і вимагали взамін на життя автомобіль Range Rover sport.

Фото: fb/Iryna Gerashchenko
Фото: fb/Iryna Gerashchenko

Ірина Геращенко на своїй сторінці у facebook повідомляє, що в ці хвилини родина звільненого «Кіборга» їде за героєм:

«В ці хвилини родина Ореста вже їде за героєм. А мені продовжують дзвонити його друзі, колеги, побратими, які й досі не можуть повірити, що Петришин на свободі...»

Раніше вона розповіла, яким був шлях до його звільнення:

«Ще вчора ми плакали по телефону і заспокоювали одна одну з сестрою Ореста Петришина, якого не змогли звільнити у четвер. І я обіцяла, що ми докладемо всіх зусиль для його звільнення. А поряд в машині їхали Олександр Бакаліна і Іван Рудяк з міжвідомчого центру СБУ, що займається звільненнями. І ми не знали, коли вдасться звільнити нашого легендарного кіборга».

Схожі новини