Передплата 2024 «Добрий господар»

Папа Римський закликав росію та Україну провести обмін «всіх на всіх»

  • 31.03.2024, 16:30
  • 443

Папа Римський Франциск у неділю, 31 березня, у традиційному Великодньому посланні Urbi et Orbi згадав про російсько-українську війну та висловив побажання про загальний обмін усіма полоненими між росією та Україною

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє Vatican News.

Франциск зазначив, що його думки «линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні».

«Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між росією та Україною: всіх на всіх!» — закликав він.

Також він звернувся із закликом забезпечити можливість доступу гуманітарної допомоги до Сектору Гази, звільнити заручників, захоплених 7 жовтня, і негайно припинити вогонь у палестинському анклаві.

«Війна — це завжди абсурд і поразка! Не дозволяймо вітрам війни ще сильніше віяти над Європою та Середземномор’ям. Не піддаваймося логіці зброї та переозброєння. Мир ніколи не будується зброєю, а простягаючи один одному руки та відкриваючи серця», — наголосив понтифік.

Крім того, Франциск згадав про Сирію, що «вже 13 років страждає від наслідків тривалої та спустошливої війни», та Ліван, який «вже тривалий час страждає від інституційної безвихідності та глибокої економічної і соціальної кризи».

За його словами, він також «скеровує окрему думку» до регіону Західних Балкан, де «робляться вагомі кроки до інтеграції в європейський проєкт».

«Нехай же етнічні, культурні та конфесійні відмінності не будуть причиною поділів, а стануть джерелом багатства для цілої Європи та всього світу», — побажав Папа Франциск.

Так само він висловив заохочення щодо переговорів між Вірменією та Азербайджаном, щоб ті «продовжувати діалог, допомагали переміщеним особам, шанували культові споруди різних релігійних конфесій» і досягли підписання мирної угоди.

Також понтифік згадав гаїтянський народ та народ рохінджа, а також країни Африканського континенту, закликавши на них Божої допомоги.

Схожі новини