Передплата 2024 «Добра кухня»

Бурштинове загострення: Копанки в облозі, дорога на Варшаву перекрита

  • 23.09.2015, 16:44
  • 3 463

У Маневицькому районі на Волині близько тисячі правоохоронців протистоять сотням людей, які з’їхалися сюди для незаконного видобутку бурштину й перекрили дорогу на Варшаву.

Як повідомляє Громадське, копачі вимагають від правоохоронців пропустити їх на місця незаконного видобутку каменю.

«Конфлікт фактично виник між місцевими мешканцями і бурштинокопачами, які прибули з Рівненщини. Правоохоронці встановили блокпост біля села Лісове і перевіряють усі авто, що рухаються в напрямку лісу на предмет знарядь для видобутку каміння», - йдеться в повідомленні.

За даними головного управління МВС України у Волинській області, до операції залучені спецпідрозділи міліції з сусідніх областей. Шляхи перекриваються сільгосптехнікою та бронетранспортером.

«Станом на 8 ранку правоохоронці затримали чотири транспортних засоби та 17 чоловік. Вилучено бурштин, грошові кошти та інвентар для видобутку сонячного каміння.

Зараз на місці інциденту зібралося близько 200 громадян та 20 транспортних засобів, які намагаються проїхати у лісовий масив», - зазначають у прес-службі.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Схожі новини