Передплата 2024 ВЗ

Стан Романа стабілізувався. Життя Надії – досі під загрозою...

Небайдужі львів’яни активно здають кров для постраждалих від вибухів міліціонерів та збирають кошти для їх лікування і реабілітації.

Учора Президент України Петро Порошенко відвідав у лікарні дільничих інспекторів, які отримали тяжкі поранення внаслідок вибухів на двох дільничних пунктах міліції у Шевченківському районі Львова. Пообіцяв зробити все, щоб знайти та покарати винних.

За попередніми даними, невідомі зловмисники, які здійснили замах на життя правоохоронців, замінували вхідні двері дільничних пунктів. Вибухи пролунали з різницею менш, ніж у годину. Постраждалі, ймовірно, стали випадковими жертвами. По вівторках зранку всі опорні пункти міліції ведуть прийом громадян. Тож першими туди могли навідатись не міліціонери, а цивільні люди.

За словами лікарів, стан 24-річного Романа Личака при поступленні був важким. Операція тривала півтори години. Мав осколкові поранення верхніх і нижніх кінцівок та проникаюче поранення ока. “Зараз стан Романа стабілізувався, хоча не можемо з впевненістю сказати, чи буде він бачити на те око, в якому застряг осколок. А от Надія досі перебуває у важкому стані”, - розповіла “ВЗ” завідувач анестезіолого-реанімаційного відділення Львівської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Зоряна Біда.

Як повідомлялося раніше, 31-річна Надія Андрухів внаслідок вибуху отримала множинні ушкодження тонкої кишки, ушкодження нирки, перелом правої нижньої кінцівки. Жінка втратила багато крові. Її привезли до лікарні з травматичним шоком IV ступеня — фактично, у стані преагонії. Оперували потерпілу протягом чотирьох годин. Хірургам довелось ампутувати Надії ліву ногу по коліно (вибухом їй відірвало стопу), видалити нирку, частину кишківника і селезінку, які були ушкоджені осколками.

За повідомленнями ЗМІ, жінка сама виховує неповнолітню дитину. Поки вона бореться за життя, за її дитиною наглядає бабуся, мама Надії...

Небайдужі львів’яни активно здають кров для постраждалих. Люди вишикувались у чергу. За перший день кров здало 55 донорів. “Кров можна буде також здати у п’ятницю, 17 липня, - каже Зоряна Біда. - Група крові значення не має. Якщо ви — здорова людина і хочете допомогти, звертайтеся у відділення переливання крові лікарні швидкої допомоги”.

Також допомогти потерпілим можна, перерахувавши кошти на їхнє лікування за цими реквізитами:

Поповнення карткового рахунка “Юні Кредит Банк” НР 4874 1054 0534 3320, отримувач: Личак Володимир Дмитрович - батько Романа Личака.

Поповнення карткового рахунка “Аваль Банк” НР 4149 5300 3993 6968, отримувач: Дідич Ірина Данилівна - мати Надії Андрухів

Отримувач: ПАТ Укрсоцбанк,

код ЄДРПОУ; 00039019,

Банк: ПАТ Укрсоцбанк,

МФО: 300023,

Р/Р 29248600000006,

Призначення платежу: для поповнення СКР 26252634021835, Личак Володимир Дмитрович

Отримувач: Дідич Ірина Данилівна

код ЄДРПОУ: 2382607344

Банк: АТ Райффайзен Банк Аваль

МФО: 325570

Фото прес-служби АП

Схожі новини