Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ірпінський міський суд виправдав екс-ректора Мельника

  • 09.07.2015, 13:16
  • 2 530

Ірпінський міський суд вчора, 8 липня, виправдав екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України Віктор Романюк.

«Сьогодні Ірпінський міський суд виніс виправдувальний вирок Петру Мельнику», - повідомив нардеп і додав, що це була традиційна для українських ректорів справа - хабарництво.

Нардеп нагадав, що Мельник викрав більше ₴1 млрд бюджетних коштів і був відомим фальсифікатором багатьох виборів.

Нагадаємо, Петро Мельник був затриманий 27 липня 2013 року при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі ₴40 тис. і ₴80 тис. грн за вступ їх родичів у ВНЗ, яким він керував.

1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування, а вже 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня 2013 року Мельник був оголошений в міжнародний розшук і 1 квітня 2014 року його затрималипісля прибуття до Києва з Лондона.

28 травня Мельнику повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 2,3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Схожі новини