Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські музиканти на благодійному концерті зібрали 173 тис. грн для бійців АТО

  • 13.05.2015, 16:25
  • 1 195

На фестивалі "Музика гідності" українські виконавці зібрали кошти на протези та реабілітацію українських військових

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Лівий берег".

Фестиваль "Музика гідності" зібрав майже 173 тисяч гривень для реабілітації бійців, які постраждали в ході боїв на Донбасі. Під час виступу 2 квітня за рахунок продажу квитків було зібрано 142,6 тисячі гривень, ще 26,8 тисячі надійшли у вигляді благодійних пожертв.

На концерт 9 травня, де виступили НастяЗнікає (Київ), Procrust (Київ), BAndurbaND (Харків), 4исла (Ужгород), SWEETLO (Київ), Біла Вежа (Київ), Marija Cheba (Київ), Nesprosta (Київ), ДримбаДаДзиґа (Київ), квитки не продавалися, а в якості пожертвувань була зібрана сума 3256 грн.

Із зібраної суми 50 тисяч виділяють на місячний курс реабілітації в неврологічній клініці бійця Олексія Литовченка. 16 тисяч внесені в якості оплати за курс лікування в реабілітаційній клініці для Бориса Прищепи. 11,1 тисячі підуть на закупівлю ліків для реабілітаційного періоду і протеза для ноги Олексію Кондрашеву.

Ще близько 100 тисяч гривень акумульовані для потреб важко поранених бійців - Вадима Свириденка, Василя Беленя та подальшого протезування Олексія Литовченка, який втратив ногу.

Оскільки сума, яка необхідна для протезування та відновлення бійців (протези ступень ніг, кистей рук, складний комплексний протез ноги тощо) перевищують суму, яка знаходиться в розпорядженні фонду, у кілька десятків разів, фонд ухвалив рішення збирати додатково гроші для підшефних бійців як в індивідуальному порядку при контактах засновників фонду з малим і середнім бізнесом, так і через наступні заходи.

Еспресо.TV

Схожі новини