Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові відзначають День пам'яті та примирення

  • 08.05.2015, 16:20
  • 1 581

Керівники області і міста поклали квіти до місць вшанування жертв комуністичних злочинів

У п'ятницю, 8 травня, голова Львівської  обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Петро Колодій,  представники дипломатичних установ та громадських організацій з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення  поклали квіти до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, що на площі Шашкевича у Львові.

Опісля учасники заходу пішою ходою із запаленими лампадками у руках пройшлися до Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг – 328". Представники обласної та міської влади, дипломати, громадськість поклали квіти, вінки та свічки до хреста, а всечесні отці відслужили чин панахиди за загиблими. Під час виступу директор Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького", історик Руслан Забілий зазначив, що українці воювали від Норвегії до Єгипту, від Тихого до Атлантичного океану.

"Дуже високу ціну ми заплатили у Другій світовій війні, наш вклад у цій війні неоціненний – мільйони загиблих, знищені міста і села, зруйнована економіка, — сказав Руслан Забілий. — Ми маємо пам'ятати про те, що сталося для того, аби гордитися нашими захисниками, котрі віддали своє життя за мир в нашій країні. І сьогодні, на жаль, ми знову відстоюємо свою незалежність, державність, спокій у своїх родинах та право жити вільними у своїй країні. Тому досі актуальним є гасло:  пам'ятаємо перемагаємо!".

Схожі новини