Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кравчук: "Україна може захистити свою безпеку лише ставши членом НАТО"

  • 29.12.2014, 17:15
  • 1 343

Фактична окупація частини території України не є перепоною для членства в Альянсі

Україна може захистити свою безпеку лише ставши членом НАТО. Про це сказав сьогодні на прес-конференції екс-президент України Леонід Кравчук, передає ТВі.

“У нас немає іншого виходу, крім стати членом НАТО. Путін буде проводити політику загарбання України, і якщо ми хочемо вижити, маємо стати членом НАТО, але почати з референдуму”, — сказав Кравчук.

За його словами, необхідно, щоб народ висловив своє ставлення до членства в НАТО. “Кучма вилучив щось з документу, Янукович закон змінив. Чому? Тому що не було волі народу... Якщо народ сьогодні скаже, що треба Україні бути членом НАТО, влада буде робити те, що скаже народ”, — сказав Кравчук.

Він зазначив, що РФ не хоче вступу України в Північноатлантичний альянс, оскільки знає, що якщо Україна приєднається до НАТО і Європейського Союзу, Росія остаточно втратить надію загарбати Україну.

Перший представник України при НАТО (1993-1995 рр.) Володимир Василенко зазначив, що фактична окупація частини території України не є перепоною для членства в НАТО.

Схожі новини