Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молода генерація – проти "вчорашніх"

Громадськість закликає "майданівські" партії не дати шансу представникам режиму Януковича

До 13 жовтня, останнього дня, коли претендентам у народні депутати можна відмовлятися від балотування у парламент, демократичні партії повинні визначитися з єдиним узгодженим кандидатом. Такий заклик зробили 13 молодих політиків — відомих журналістів, громадських діячів, які ідуть у парламент від “Блоку Петра Порошенка”, “Народного фронту”, “Батьківщини”, “Демократичного альянсу”. На їхню думку, це потрібно зробити для того, щоб “перемогти гроші соратників Януковича та мережі “бабусь Черновецького”. Іншими словами, щоб не пропустити у Верховну Раду людей старого режиму, корупціонерів, сепаратистів, соратників Януковича, які під новими, привабливими брендами знову намагаються потрапити у парламент.

Таке узгодження уже розпочалося в “оболонському” виборчому окрузі №217 м. Києва, де, крім відомого учасника АТО Андрія Білецького (батальйон “Азов”), змагаються висуванці від “Блоку Петра Порошенка”, “Народного фронту”, “Батьківщини”, “Громадянської позиції”. Водночас, як стверджують підписанти цього звернення (серед них — Ігор Луценко, Вікторія Сюмар, Василь Гацько, Олена Шкрум, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Андрій Шевченко, Олександр Черненко), в інших мажоритарних округах, де можуть перемогти “регіонали”, до порозуміння між демократами далеко. А це грає на руку “вчорашнім”. Як ідеться у заяві, досвід 2012 року показав, що протистояння між представниками демократичного табору “часто призводить до перемоги негідника”.

“В умовах війни суспільство чекає на єдність проєвропейських партій, які хочуть сформувати демократичну більшість у новій Раді, — кажуть кандидати-демократи. -...Вважаємо, що узгоджених кандидатів слід обирати, керуючись їхньою репутацією, внеском у демократичні зміни в країні, а також їхньою відданістю спільним цінностям наших політичних сил — європейський вибір, права людини, прозора влада, відкрите суспільство”.

Використовуючи слогани своїх партій, активісти заявили, що такий крок демократичних сил забезпечить “безпеку, справедливість та оновлення” і на ділі доведе, що прийшов “час єднатися”, що прийшла “сильна команда для складних часів”, і є всі шанси, що “Україна переможе”.

Схожі новини