Передплата 2024 ВЗ

Джемілєв: "Міжнародні інстанції не звільнять Крим від окупантів"

  • 21.09.2014, 20:58
  • 981

Поки Крим залишається окупованою територією, розв'язати проблему кримських татар, на яких дедалі частіше стала чинити тиск місцева влада, не зможуть навіть міжнародні інстанції.

Про це національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив в интеровью Deutsche Welle, прердає Крим. Реалії

«Ми звертаємося до усіх міжнародних інстанцій, підтримуємо стосунки з посольствами. Але я не думаю, що це зчинить якийсь ефект, оскільки ми маємо справу з державою, яка не дотримується ні моральних, ні етичних, ні правових норм. Можливо, можна якось послабити натиск на кримськотатарський народ, але розв'язати проблему до звільнення Криму від окупації неможливо", — сказав Джеміилєв.

За його підрахунками, за останній час на території анексованого Росією півострова силовики провели 30-40 обшуків у будинках кримськотатарських активістів, членів Меджлісу, у мечетях, медресе, бібліотеках у пошуках зброї, наркотиків і так званої забороненої літератури.

«Особливо «полюють» на мої книги. Силовики в основному і самі не розрізняють, яка саме література заборонена, але застосовують цей привід, щоб проводити обшуки. Були попередження і телебаченню. Наприклад, два дні тому каналу АТР (віщає на кримськотатарською мовою — Ред.) погрожували закриттям, оскільки в ефірі показали фрагмент інтерв'ю зі мною», — додав політик.

Схожі новини