Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Луценко: "Особливий статус отримає третина території Донбасу"

  • 09.09.2014, 13:02
  • 862

Зараз триває демаркація позицій, які займають українські війська, і буде створена ізольована "спецзона" у складі цілісної України.

Третина території Донбасу отримає особливий статус, але в складі цілісної України, згідно з Мінським протоколом про перемир'я на Донбасі. Про це заявив радник президента Юрій Луценко.

"Протокол чітко визначив: мова не йде про особливий статус двох областей. Там чітко написано: лише ті райони, які не підконтрольні української влади у двох областях", — сказав він в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV.

При цьому він повідомив, що зараз триває демаркація позицій, які займають українські війська, і які на сьогоднішній день українські війська не можуть зайняти.

Читайте также: Українські прикордонники не контролюють понад 100 км кордону на Донбасі

Як зазначив Луценко, отримають особливий статус деякі райони Донецької та Луганської областей, які в цілому займають близько третини території українського Донбасу. Таким чином, буде створена "спеціальна зона" у складі цілісної України. За словами радника президента, ця зона може бути ізольована і обнесена інженерними спорудами.

"Мінський протокол означає, що Україна є цілісною. Навіть тимчасово непідконтрольні нам райони "лугандона" (так званих "ЛНР" і "ДНР") все одно є частиною України. Межа стає нашою, і ми повинні ізолювати цю спеціальну зону, взяти її під контроль, в тому числі, інженерними спорудами, і запропонувати їм змагатися не тільки зброєю — рівнем життя", — заявив він.

Відео із заявою — за посиланням http://www.wz.lviv.ua/video/6063

Схожі новини