Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розвідка Латвії: путін планує повністю окупувати Донбас

  • 01.03.2023, 16:50
  • 816

Державна розвідка Латвії спрогнозувала свої терміни завершення війни в Україні, ґрунтуючись на тих даних, які вони мають у своєму розпорядженні щодо планів москви

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Наразі путін не втратив намірів повністю поглинути Донбас і вдаватиметься до будь-яких можливостей, щоб його війська прорвали українську оборону.

Про це повідомляється в доповіді, опублікованій силовим відомством союзницької країни. Враховуючи, що й Україна, й росія вестимуть бойові дії та штурмуватимуть позиції ворога за сприятливих для себе обставин, бойові дії продовжуватимуться щонайменше до кінця 2023 року.

«Відновлення мирних переговорів поки що неможливе — росія не готова залишити територію України, а Україна не готова до територіальних втрат. Сигнали, які посилає росія про готовність до відновлення переговорів, можна розцінювати як блеф», — зазначили експерти, додавши, що будь-яке «перемир'я» москва використовуватиме для перегрупування військ та збільшення своїх сил для наступу.

Також латвійська розвідка у своїй доповіді приділила особливу увагу підтримці України Заходом. путін вживатиме всіх зусиль, щоб знизити темпи та кількість військової допомоги для ЗСУ, а також всіляко загрожуватиме застосуванням ядерної зброї.

«Однак реальна експлуатація „червоною кнопкою“ малоймовірна. Насамперед тому, що це підштовхне Захід до прямого втручання у війну, а також цю ідею кремля не підтримують і ті країни, які можна вважати дружніми для рф, — Китай та Індія», — зазначили у документі.

Схожі новини