Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна святкує 23 річницю незалежності

  • 24.08.2014, 12:00
  • 2 492

У ряді міст України 24 серпня пройдуть урочисті заходи з нагоди 23-ї річниці незалежності, а в Києві запланований парад за участю військовослужбовців і військової техніки

Згідно з планом заходів, в обласних і районних центрах та інших населених пунктах в цей день пройдуть збори, віче та інші відповідні урочистості, пише «Інтерфакс-Україна».

У Києві 24 серпня також пройдуть урочисті заходи за участю керівництва держави, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції, представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, духовенства. Заплановані також інформаційно-просвітницькі заходи, тематичні конференції, документальні та фотовиставки, культурно-мистецькі акції, інше.

Президент України Петро Порошенко в цей день покладе квіти до пам'ятника святому князю Володимиру, українському поету Тарасу Шевченку, політичному діячеві і публіцисту Михайлу Грушевському, а також на місці загибелі "Небесної сотні" в центрі Києва. Крім того, глава держави візьме участь в параді військ з нагоди Дня Незалежності на Хрещатику.

У суспільстві розділилися думки щодо доцільності проведення військового параду в той час, коли на сході країни проводиться антитерористична операція. В РНБО, коментуючи цю тему, заявили, що військовий парад в День Незалежності буде в першу чергу вшануванням військовослужбовців, а не "парадом перемоги". "Військовий парад у всі часи був подією, яка привертала увагу всієї громадськості, всієї країни Ми не говоримо про "парад перемоги". Парад, який відбудеться 24 серпня — це, перш за все, вшанування наших військовослужбовців, які зараз на сході країни відстоюють нашу незалежність ", — заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

На параді кияни та гості столиці зможуть побачити 49 зразків військової техніки, яка зараз перебуває на озброєнні української армії та інших збройних формувань. Участь в параді візьмуть близько півтори тисячі військовослужбовців і курсантів. Учасники параду вшанують хвилиною пам'яті своїх товаришів, загиблих в зоні АТО.

На вечір неділі запланований святковий салют двадцятьма артилерійськими залпами у Києві, Одесі та інших містах, де розташовані штаби оперативних командувань Збройних сил, а також святкові феєрверки в інших обласних центрах. У столиці та регіонах пройде покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків видатним діячам розвитку української держави та борцям за незалежність України, а також до місць поховань загиблих під час "Революції гідності".

Як відомо, останній військовий парад відбувся в Києві в 2009 році.

Схожі новини