Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Google привітав Україну з Днем Незалежності

  • 24.08.2023, 14:45
  • 977

Компанія Google привітала українців із Днем Незалежності святковим дудлом у синьому й жовтому кольорах. Його створила художниця з Києва Поліна Дорошенко

Фото: Google
Фото: Google

Про це йдеться в офіційному блозі Google Україна.

«Дудл сьогодні, зроблений художницею з Києва Поліною Дорошенко, присвячений Дню Незалежності України 2023. Це державне свято вшановує незламність духу українського народу та пам’ятає всіх, хто віддав життя за свою країну — включно з тими, хто все ще воює зараз», — пишуть в компанії.

У Google нагадали, що після розпаду СРСР 92% українців проголосували за незалежність під час референдуму за Акт проголошення незалежності в грудні 1991 року.

«Відтоді Україна продовжує розбудовувати демократичну державу, яка цінує свободу та цілісність. Країна також зробила кілька помітних глобальних внесків у дослідження космосу, медицину, мистецтво, музику, технології тощо», — додали в Google.

Синьо-жовтий прапор України разом із гамою кольорів символізують відкрите небо над полями по всій країні.

Крім того, він уособлює незламність духу народу, відданість землі та любов до свободи. Ілюстрація зображає ходу українців, які демонструють свою впевненість, рухаючись у майбутньому.

«Цьогорічний День Незалежності має особливе значення, оскільки країна продовжує свою боротьбу проти російського вторгнення, яке триває», — підкреслили в Google.

Схожі новини