Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лукашенко привітав українців з Днем Незалежності

  • 24.08.2023, 15:45
  • 1 204

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко «привітав» Україну з Днем Незалежності, назвавши українців «братнім народом» і побажав «миру»

Олександр лукашенко. Фото з відкритих джерел
Олександр лукашенко. Фото з відкритих джерел

Привітання опубліковано на офіційному сайті президента білорусі.

«Здобувши незалежність понад три десятиліття тому, обидві країни обрали самостійні шляхи свого розвитку, будівництва майбутнього, заради якого ми маємо створити безпечні можливості для гідного співіснування всього регіону. Ми повинні використати цінність нашого сусідства заради припинення конфронтації. Білоруська сторона готова зробити для цього все необхідне і навіть більше. Вірю в те, що нам це під силу», — написав лукашенко.

Диктатор також заявив, що «багато поколінь білорусів і українців століттями жили в злагоді та повазі», торгували, створювали сім'ї та виховували дітей, «разом мужньо боролися з фашизмом, відбудовували спільну державу в перші повоєнні п’ятирічки».

За його словами, ці народи «об'єднують такі риси характеру, як працьовитість, старанність, шанобливе ставлення до старших і своїх традицій, самобутньої культури».

Лукашенко побажав усім жителям України, щоб «дуже скоро» на їхній землі «запанував безцінний і такий потрібний усім людям доброї волі мир».

Схожі новини