Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна готова надати доступ до своїх ГТС і ПСГ спостерігачам з ЄС для контролю за транзитом

  • 25.06.2014, 20:51
  • 977

Оператор газотранспортної системи України ПАТ "Укртрансгаз" готовий надати доступ до українських газовимірювальних станцій (ГВС) європейським офіційним спостерігачам для проведення моніторингу за здійсненням транзиту природного газу по території України.

Як повідомляє прес-служба компанії у середу, 25 червня, відповідні пропозиції вже направлено до штаб-квартири Європейської мережі операторів газотранспортних систем (ENTSOG, Бельгія) і Енергетичного Співтовариства (Energy Community, Австрія).

"Міжнародним представникам буде надано доступ до прикордонних газовимірювальних станцій, розташованих на території України... Перебування міжнародних спостерігачів у черговий раз підтвердить прозорість роботи української ГТС", — відзначають в "Укртрансгазі", нагадуючи, що таку практику застосовують не вперше.

"Укртрансгаз" також рекомендує направити спостерігачів на прикордонні газовимірювальні станції, розташовані на території Російської Федерації та Білорусі з метою отримання об'єктивної інформації щодо обсягів транзиту природного газу по території України.

Джерело: ZN.UA

Схожі новини