Передплата 2024 «Добра кухня»

Заради миру в Україні ми будемо діяти рішуче і цілеспрямовано

  • 15.06.2014, 12:26
  • 936

"Я поставив Збройним Силам України першочергове завдання — взяти під контроль державний кордон України, через який терористи отримують зброю, техніку, підкріплення, гроші", — зазначив він.

За словами Порошенка, лише протягом останніх чотирьох днів в рамках спецоперації було встановлено мир і законний порядок в Маріуполі, взято під контроль 248 кілометрів державного кордону.

"В цілому ряді населених пунктів Луганської і Донецької областей припинено діяльність бойовиків-найманців. Очищено від терористів 11 населених пунктів. За останню добу при спробі проникнути на територію нашої держави було знищено 7 автомобільних колон зі зброєю та боєприпасами, знищено декілька танків, бронетранспортерів, реактивна система залпового вогню. Сьогодні наші військові захопили ще одну реактивну систему "Град", — додав Президент.

Порошенко повідомив, що на понеділок, 16 червня, він скликає засідання Ради національної безпеки та оборони. На порядку денному — операції з відновлення державного кордону та рішучі кроки по запровадженню мирного плану на Донбасі.

"Заради миру в Україні ми будемо діяти рішуче і цілеспрямовано", — заявив Президент.

Він нагадав, що сьогодні в Луганську та Маріуполі сталася жахлива трагедія: "Загинули наші військові та прикордонники. Я схиляю голову перед героями, які загинули під час бойового завдання з відновлення державного кордону України. І водночас я пишаюсь українськими військовослужбовцями, прикордонниками, спецназівцями і десантниками, які рішуче продовжують боротися за мир на нашій землі".

"Ми зробимо все можливе, щоб винні у загибелі військових були знайдені, щоб терористи отримали адекватну відповідь і були покарані", — запевнив глава держави.

Схожі новини