Передплата 2024 ВЗ

Порошенко вимагає покарати винних за трагедію в Луганську

  • 14.06.2014, 21:36
  • 878

Про це повідомила прес-служба президента.

Під час зустрічі Глава держави висловив співчуття рідним та близьким 49 українських військовослужбовців та 5 прикордонників, які загинули 14 червня в ході проведення антитерористичної операції.

Порошенко підкреслив, що на сьогоднішній день Збройні Сили України у взаємодії з прикордонниками виконали завдання з перекриття 248 кілометрів державного кордону України.

"Мета, яка поставлена у завданні — відновити український контроль над державним кордоном країни та дати адекватну відповідь терористам", — наголосив він.

Виконуючий обов'язки міністра оборони під час зустрічі доповів, що за останню добу в зоні проведення АТО знищено понад 250 учасників незаконних збройних формувань, значна частина яких є російськими громадянами.

Глава держави звернув увагу на невиконання керівництвом Антитерористичного центру СБУ комплексу заходів із забезпечення безпеки літаків військово-транспортної авіації під час виконання бойових завдань зі знешкодження терористичних угруповань, зокрема, в аеропорту Луганська, де відбувся терористичний акт.

"Детальний аналіз причин, що призвели до зазначеної катастрофи, а також кадрові пропозиції щодо відповідальності керівництва Антитерористичного центру я чекаю від Вас, пане голово (СБУ)", — сказав Порошенко.

Президент також дав доручення Кабінету міністрів України до вівторка виділити кожній родині загиблого грошову компенсацію у розмірі 610 тисяч гривень.

Схожі новини