Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генпрокуратура порушила справу за фактом вербування найманців

  • 01.06.2014, 17:16
  • 761

Через злочинні дії громадян РФ в Україні загинули 122 людини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом вербування та підготовки громадянами Росії найманців для участі в терористичній діяльності в Україні.

"Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення незаконних формувань, вербування та підготовки громадянами Росії найманців для участі в терористичній діяльності на території України", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, здобуті незаперечні докази вчинення громадянами Росії злочинів, передбачених ч. 1 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування військового конфлікту), ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків), ч. 1 ст. 447 (найманство), ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт).

Слідством встановлено, що злочинні дії громадян Росії на території України призвели до загибелі 122 осіб, поранення майже 200 людей та інших тяжких наслідків. Для розпалювання військового конфлікту, здійснення терактів в Донецькій і Луганській областях, повалення державної влади і порушення територіальної цілісності України росіяни створили на території Росії незаконні збройні формування — спеціальні навчальні центри, в яких проводиться вербування, фінансування і навчання найманців. За інформацією Генпрокуратури, озброєні найманці у військовому спорядженні за матеріальну винагороду безперешкодно пропускаються посадовими особами Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії в Україну, де беруть активну участь у терористичній діяльності.

Схожі новини