Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко пообіцяв європолітикам зробити все для асоціації з ЄС

  • 10.01.2014, 22:52
  • 965

10 січня нардеп виступав на щорічній неформальній зустрічі міністрів ЄС

Цього року Україна зробить усе можливе, аби прискорити підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив співголова Комітету парламентської співпраці між Україною та ЄС Петро Порошенко, виступаючи на щорічній неформальній зустрічі за участі міністрів закордонних справ країн ЄС у литовському місті Тракай.

"Україна буде учасником цього проекту ("Східного партнерства", — ред.). І це буде не тільки асоціація. Ми все зробимо для того, щоб прискорити процес нашої інтеграції від асоціації до членства України в ЄС", — наголосив Порошенко.

Також політик наголосив, що під час зустрічі було представлено план дій до підписання Угоди про асоціацію, який "базується на демократії та європейських цінностях і дозволить реалізувати євроінтеграційний напрямок нашої держави. Ми також сформували його чіткі напрямки після підписання співпраці з Європейським Союзом".

Також під час візиту відбулися закриті двосторонні зустрічі та консультації Петра Порошенка з заступником державного секретаря США з європейських і євразійських питань Вікторією Нуланд, міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкавічусом, депутатом Європейського парламенту (група Європейської Народної партії), засновником і лідером "Саюдіса", екс-спікером Литовського сейму Вітаутасом Ландсберґісом.

Схожі новини