Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна святкує Різдво Христове

  • 07.01.2014, 12:44
  • 3 869

Свято Різдва належить до великих християнських — так званих двунадесятих неперехідних свят.

У цей день відбулося велика для всього християнського світу подія — народження Ісуса Христа у Вифлеємі (Ісус у перекладі з єврейської означає «порятунок»). У християнській традиції, Ісус Христос був посланий Богом на землю для спокутування гріхів і спасіння людства.

Різдво Христове — одне з головних християнських свят, встановлене на честь народження по плоті Ісуса Христа від Діви Марії.

Відзначимо, що Римо-католицька церква і більшість протестантських і православних церков всього світу святкують Різдво 25 грудня за григоріанським і новоюліанським календарями. Однак православні церкви, що використовують юліанський календар, святкують Різдво 7 січня.

У свято Різдва Христового люди вітають один одного словами: «Христос народився!», відповідаючи на них — «Славімо Його!».

Відзначимо, що 7 січня, з 8:00 до опівночі на сцені Майдану Незалежності в Києві проходитимуть молебні, виступи вертепів.

У 13:00 церкви Києва та інших міст проведуть Великий Різдвяний передзвін, який буде підтриманий на Майдані (організатори запрошують киян приходити на свято з маленькими дзвіночками).

Після цього на сцені відбудеться Різдвяне Богослужіння, будуть зачитані Різдвяні вітання до пастви від предстоятелів усіх церков.

Крім того, о 15:00 на Майдані відбудеться парад Різдвяних зірок, а потім флешмоб з зірками в Київському метрополітені.

У 19:00 після привітань громадських діячів і лідерів опозиції на Майдані розпочнеться святковий концерт.

Схожі новини