Передплата 2024 «Добрий господар»

Дитячий омбудсмен злився через гнилі матраци у Бережанах

Скластися на нові лежаки запропонували лікарям

Справжній шок пережили працівники дитячої лікарні у районних Бережанах, коли туди днями без попередження завітав Уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко, у «помаранчевих» урядах міністр молоді і спорту. А ще більше спереживалося районне начальство, якому від високого київського гостя дісталося по самісіньку зав’язку.

Дитячий омбудсмен проінспектував роботу тутешньої дитячої колонії, яку до кінця року мають закрити — і залишився задоволений побаченим. Невипадково сюди часто привозять на екскурсії. А от у дитячому госпіталі Павленко не міг стриматися від люті. Бо запідозрив там зловживання: у палатах перебувало значно менше дітей, ніж рахувалося на папері, лінолеум на підлозі весь потрісканий. А найбільше вразили Уповноваженого старі прогнилі, з дірками матраци, на яких спали діти. Спересердя один з таких спальників Павленко жбурнув у бік голови Бережанської РДА Ярослава Триньки. «Щоб завтра були нові матраци! — скомандував він почервонілому очільникові району. — А також чекаю найближчим часом ремонту! Особисто проконтролюю».

Пан Тринька пробував пояснити, що бюджетних коштів на нову постіль і ремонти немає у районній казні, але колишній міністр і слухати цього не хотів. Сказав шукати фінанси у меценатів. Але й це завдання для намісника району майже «непідйомне» — бізнес у Бережанах ледь животіє…

Вихід із ситуації знайшов головний лікар. Він скликав виробничу нараду і запропонував скластися на дитячий інвентар напівприватним лікарям, кожен з них має зробити свій «благодійний внесок». Уже розпочали ремонти. А над самим керівником районної медицини нависли грозові хмари. Як стало відомо кореспонденту «ВЗ», на найближчій сесії районні депутати вимагатимуть його звільнення.

Схожі новини