Передплата 2024 ВЗ

Пограбованих на трасі інкасаторів вивезли у ліс і прикували до авто наручниками

Інформацію про перевезення готівки бандитам «злив» банкір

Події, що розгорталися на автотрасі Долина — Хуст, нагадували кадри з бойовика. На теренах Івано-Франківської області три іномарки взяли у лещата автомобіль, в якому поряд із водієм сидів пасажир, що тримав на колінах кейс. Одна з іномарок почала відтісняти цю автівку на узбіччя. Дві інші блокували дорогу спереду та ззаду. Водієві машини, яку блокували, нічого не залишалося, як зупинитися...

Лише АВТОМОБІЛЬ зупинився, до нього підбігли нападники. Один із них приснув водієві в обличчя з газового балончика. Решта бандитів витягли пасажира з кейсом з машини. Здобиччю нападників стали 1 млн. 600 тис. гривень та 3 мільйони російських рублів, які лежали у кейсі.

Ці гроші, з’ясували згодом правоохоронці, належали приватному підприємцеві з Рівного, який займався обміном валюти. Готівку для таких валютних міняйл з міста у місто перевозять такі собі нелегальні інкасатори, яких міняйли називають на своєму жаргоні “конями”. Саме такі “коні” й стали жертвами нападників на трасі.

Заволодівши великою сумою готівки, розбійники не вгамувалися. Нападники забрали собі й усі гроші, які знайшли у кишенях “конів”. Потім жертв нападу їхнім же автомобілем завезли подалі у ліс. Там прикували наручниками до керма автомобіля, забрали мобільні телефони та залишили на розсуд долі. На щастя, потерпілим якось вдалося самотужки зняти наручники. Чоловіки вийшли на трасу, зупинили якийсь автомобіль та зателефонували в міліцію.

Співробітникам управління боротьби з оргзлочинністю УМВСУ в Івано-Франківській області вдалося “за гарячими слідами” затримати розбійників. З’ясувалося, це були члени організованої злочинної групи, які заздалегідь готувалися до нападу на трасі.

Інформацію про перевезення значної суми готівки, розповіли “ВЗ” у прес-службі ГУБОЗ, бандити отримали від працівника банку, з рахунків якого знімалася готівка. Згубила цього банківського клерка “гральна лихоманка”. Щодня молодик після роботи поспішав до підпільної зали гральних автоматів... З часом вліз у борги і власник “одноруких бандитів”, який одночасно входив у банду бандитів реальних, поставив банкіра “на лічильник”. Щоб розплатитися з боргами, клерк продав зловмисникам банківську таємницю.

Схожі новини