Передплата 2024 «Добра кухня»

У ДТП загинули відомий науковець Юринець та члени його родини

На повороті «Шкода» професора лоб у лоб врізалася в рейсовий пасажирський автобус...

24 листопада, близько 11-ї години, за десять кілометрів від Дрогобича сталася жахлива ДТП. Автомобіль “Шкода-Фабія”, що рухався до Дрогобича, врізався в рейсовий автобус “Львів — Трускавець”.

У ДТП загинули водій “Шкоди”, професор Львівського національного університету Володимир Юринець, та члени його родини...

Неподалік Дрогобича, розповів “ВЗ” керівник прес-служби управління ДАІ у Львівській області Тарас Дзвоник, “Шкода-Фабія”, яка рухалася зі Львова, лоб у лоб врізалася у рейсовий автобус, що їхав зі Львова до Трускавця. Причини кривавої ДТП наразі встановлюються.

За кермом “Шкоди” сидів відомий львівський науковець, доктор фізико-математичних наук, завідувач кафедри інформаційних систем у менеджменті Львівського національного університету імені І. Франка, 69-річний заслужений професор ЛНУ Володимир Юринець. Разом із ним в автомобілі їхали до Дрогобича його дружина Надія, десятирічна онука Настя, чоловік сестри дружини професора та його донька. У ДТП всі вони загинули.

Під час зіткнення отримали травми й четверо пасажирів автобуса, яких госпіталізували. Коли цей номер “ВЗ” готувався до друку, трьох травмованих у ДТП вже виписали додому. На лікарняному ліжку з переломом ноги залишається одна пасажирка автобуса,

На місці події водій автобуса та даішники припускали: трагедія сталася через те, що водій “Шкоди” пішов на обгін на повороті з обмеженою видимістю. Водій автобуса, за словами свідків трагедії, робив усе, щоб уникнути зіткнення. Він навіть виїхав на узбіччя дороги, та уникнути удару не вдалося. Чимало водіїв, які знають цей поворот, припускають, що до трагедії міг призвести поганий стан цієї ділянки дороги. На правому боці повороту, кажуть вони, покриття згорбилося... Друзі загиблого професора розповідали, що Володимир Юринець завжди засуджував “личахів” на дорозі та пунктуально дотримувався правил дорожнього руху.

Володимир Євстахович Юринець народився в селі Завидовичах Городоцького району. У 1965 році закінчив навчання на фізичному факультеті Львівського державного університету імені І. Франка. З 1970 року працював у Львівському державному університеті. У його творчому доробку — 113 наукових праць та чотирнадцять навчальних посібників.

Ховатимуть Володимира Євстаховича сьогодні у Дрогобичі. Прощання з ним почнеться об 11-й годині в церкві Успіння Пресвятої Богородиці, що на вулиці Володимира Великого.

Редакція “ВЗ” висловлює співчуття родинам загиблих.

Схожі новини