Передплата 2024 «Добрий господар»

Потягнув зубами майже 20-тонний трамвай!

Місяць тому силач із Івано-Франківська Назарій Павлів встановив два силові рекорди — тягав завантажений деревиною лісовоз та надував грілки, які тріснули через 5 хвилин 20 секунд.

Нині до когорти силачів-рекордсменів приєднався 30-річний львів’янин Олег Скавиш, який працює лікарем-педіатром Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Він протягнув зубами майже 20-тонний трамвай на 6 метрів 38 сантиметрів! Це — рекорд України!

Захід відбувся у приміщенні трамвайного депо №2, що на вулиці Промисловій, 29. Прийшло п’ятдесят львів’ян, представники Книги рекордів України. Як розповів “ВЗ” Олег Скавиш, до свого першого рекорду він готувався кілька місяців. Тягав машини марки “ЗІЛ”, вагони потягів та пароплави.

“Фішка” номера в тому, що трамвай тягнув лише зубами, — каже він. — До трамвайного вагона був прикріп-лений ланцюг, на його кінці — шкіра, щоб було зручно прикусити зубами. Ніколи не займався спортом професійно. Вдома тягаю гирі та штангу. Вирішив спробувати свої сили у давніх циркових силових номерах. У дитинстві мені подобалося в цирку спостерігати за тим, як артисти тягають важкі речі. Не вірив, що зможу повторити такий подвиг”.

У планах Олега Скавиша — взяти участь у телевізійних шоу, щоб показати свій силовий талант. Наступного року планує потягнути зубами корабель по воді — уже подав заявку в Національну агенцію рекордів України. Рекорд зафіксують у травні 2013 року.

Схожі новини