Передплата 2025 «Добра кухня»

«Жовто-чорні» можуть покращити свій «сухий» рекорд

У понеділок, 21 жовтня, «Рух» в рамках заключного матчу 10-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Арена Львів» вперше протистоятиме землякам з «Карпат» (початок о 18.00 год)

Для головного тренера «Карпат» Владислава Лупашка матч проти «Руха» стане 10-м в УПЛ. Фото fckarpaty.org.ua
Для головного тренера «Карпат» Владислава Лупашка матч проти «Руха» стане 10-м в УПЛ. Фото fckarpaty.org.ua

Оскільки це буде нове львівське дербі в чемпіонатах України, то коротко нагадаємо попередні. Вперше представники Львова зійшлися в УПЛ 15 листопада 2008 року, коли на стадіоні «Україна» ФК «Львів» приймав «старі» «Карпати». Містяни вигравали по ходу гри з різницею у 2 м’ячі, але в підсумку зазнали безвольної поразки від «зелено-білих» з рахунком 2:4. Друге за ліком львівське дербі розпочалося 10 вересня 2017 року, коли на стадіоні «Україна» «старі» «Карпати» в статусі господарів поля з розгромним рахунком 1:6 поступилися «новому» ФК «Львів», який на той час виступав під назвою «Верес».

Лік матчів третього львівського дербі було відкрито 3 жовтня 2020 року на «Арені Львів», коли «Рух» приймав ФК «Львів» і глядачі тоді голів не дочекалися — нічия 0:0. Тож в понеділок відбудеться перший матч четвертого дербі. «Нові» «Карпати» стануть вже 22-м суперником «Руху», а рухівці для «зелено-білих» — 10-м.

У попередній грі чемпіонату «Рух» в гостях порівно поділив очки з «Олександрією» і перед новим львівським дербі перебуває на 7-му місці турнірної таблиці. Загалом нічийна серія підопічних Віталія Пономарьова продовжується в УПЛ впродовж рекордних для клубу 4-х ігор. На своєму ж полі рухівці не пропускають голів впродовж 284-х хвилин чемпіонату і цей «сухий» домашній серіал «жовто-чорних» розпочався ще в заключній грі минулого сезону. До повторення клубного рекорду залишилася ще 41 хвилина.

Ось передматчева думка головного тренера рухівців Віталія Пономарьова: «Карпати» більш досвідчена команда, якщо поглянути на середній вік їхнього колективу. Думаю, зараз у клубів різні вектори розвитку та цілі, адже в «Русі» грають переважно львівські молоді хлопці. Тоді як «Карпати» роблять ставку на легіонерів. Також бюджет нашого наступного суперника перевищує бюджет «Руху». Втім на полі все вирішує гра".

«Карпати» в минулому турі чемпіонату також зіграли внічию, але на своєму полі з «Інгульцем». Після гри головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко зазначив: «така кількість моментів завжди є достатньою, щоб перемагати. Сподобалось те, що у нас були гольові нагоди від початку матчу і до кінця. Результат залежав від завершальних дій. На жаль, їх не відбулося. Хоча забили два голи з офсайду, не реалізували пенальті, створили багато моментів для того, щоб виграти. Якість гри була на досить високому рівні».

З врахуванням зіграних вже інших матчів туру «Карпати» перебувають на 11-му місці в турнірній таблиці. Для «зелено-білих», як і для їх наставника, це буде 10-й матч в УПЛ. Гольова гостьова серія «Карпат» триває в чемпіонаті 3 гри — 4 голи. Орест Кузик може забити 20-й гол на клубному рівні, а Денис Мірошниченко — 10-й гол в УПЛ. До матчу на «Арені Львів» обидві команди підійшли без дискваліфікованих гравців.