Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Другий в історії півфінал на футзальному Мундіалі

Крім збірної України, до топ-4 пробилися збірні Бразилії, Аргентини та Франції

Збірна України – у півфіналі футзального Мундіалю! Фото sport.ua
Збірна України – у півфіналі футзального Мундіалю! Фото sport.ua

На чемпіонаті світу з футзалу, що триває в Узбекистані, збірна України вийшла до півфіналу! В ¼ фіналу «синьо-жовті» у прекрасному стилі розгромили збірну Венесуели (9:4), яка до того несподівано перемогла збірну Іспанії. Суперник українців у півфіналі футзального Мундіалю (2 жовтня) — чинний чемпіон світу, збірна Бразилії.

До четвірки найкращих команд чемпіонату світу футзальна збірна України пробилася вдруге у своїй історії. 1996 року, коли у складі «синьо-жовтих» виступав її теперішній головний тренер Олександр Ко­сенко, збірна України посіла на Мундіалі четверте місце.

«У нас завжди в історії була міцна команда з футзалу. Іно­ді щось не виходило, а потім так склалося, що ми були у пів­фіналі Євро, і от тепер — у півфі­налі чемпіонату світу, — розпо­вів після перемоги над збірною Венесуели Олександр Косенко, якого цитує sport.ua. — Ми відчу­ваємо підтримку українців, від­чуваємо, що за нас уболівають. Це приємно».

Суперник збірної України у півфіналі футзального Мундіалю (Ташкент, 2 жовтня, 18.00) — чин­ний чемпіон світу, збірна Брази­лії, яка у чвертьфіналі з рахунком 3:1 перемогла збірну Марокко. Беззаперечним фаворитом поє­динку Україна — Бразилія букме­кери вважали команду з Півден­ної Америки. На вихід Бразилії до фіналу чемпіонату світу приймали ставки з коефіцієнтом 1,18:1, а на вихід України — аж 10:1 (чим нижчий коефіцієнт, тим більша ймовірність події, на яку ставлять). Загалом, саме збір­ну Бразилії букмекери вважа­ли перед півфіналами головним претендентом на чемпіонство — 1,33:1. Далі у рейтингу фавори­тів ішли фіналіст Мундіалю-2020 Аргентина (5:1), Франція (15:1) і Україна (18:1).

У другому півфіналі фут­зального Мундіалю зустрінуть­ся збірні Франції й Аргентини. Французи в чвертьфіналі пере­могли збірну Параґваю (2:1), а аргентинці - збірну Казахстану (6:1).

Схожі новини