Передплата 2024 «Добра кухня»

Ювілейний матч «Чорноморця» — з «Карпатами»

У суботу, 21 вересня, «Карпати» в рамках 7-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в Одесі протистоятимуть «Чорноморцю» (початок о 13.00 год). В цей же день «Рух» у Києві проведе матч з лідером чемпіонату «Динамо» (початок о 18.00 год)

Момент матчу «Карпат» та «Чорноморця», який відбувся 21 серпня цього року у Львові. У грі карпатівець Артур Шах (№33). Фото fckarpaty.org.ua
Момент матчу «Карпат» та «Чорноморця», який відбувся 21 серпня цього року у Львові. У грі карпатівець Артур Шах (№33). Фото fckarpaty.org.ua

В УПЛ «Рух» зіграв вже сім матчів проти «Динамо» і тут суттєва перевага динамівців, які шість раз перемагали і одна гра завершилася внічию. Востаннє «Динамо» приймало рухівців 26 листопада минулого року і цей поєдинок завершився перемогою господарів поля з рахунком 2:0. В команді Олександра Шовковського відзначилися голами Владислав Кабаєв та Олександр Тимчик. Динамівці забивають голи у всіх особистих зустрічах з «жовто-чорними».

У попередньому турі рухівці в гостях зіграли внічию з «Ворсклою» з рахунком 0:0 і перебувають на шостому місці в турнірній таблиці. «Рух» не пропускає голів в чемпіонаті впродовж 270-ти хвилин. Рухівці при Віталію Пономарьову можуть здобути 10-ту гостьову перемогу в УПЛ. Ось перед матчева думка головного тренера «Руху»: «наразі я задоволений тим, як виглядав „Рух“ на старті сезону з огляду на те, які кадрові проблеми були у нас. Тепер частина гравців відновилась після травм та тренується у загальній групі - Марко Сапуга, Юрій Климчук, Фредді Плюман. Ми ще дивитимемось, в якому стані будуть ці футболісти і чи потраплять вони у заявку на суботній матч».

Щодо «Динамо», то в перенесеному матчі підопічні Олександра Шовковського перемогли «Ворсклу» і очолюють турнірну таблицю без втрат очок — 5 перемог. Перед грою з «Рухом» безнічийна серія «Динамо» продовжується в УПЛ 14 ігор: 13 перемог та поразка. Безпрограшна ж домашня серія динамівців триває в чемпіонату 12 ігор: 11 перемог та нічия. Ювілейний, 250-й, матч в УПЛ може провести динамівець Андрій Ярмоленко і забити при цьому 110-й гол. Для Олександра Шовковського це буде 40-й матч біля керма «Динамо» у всіх турнірах.

«Чорноморець» та «Карпати» проведуть свій лише другий матч, в тому числі дебютний в УПЛ. Перша зустріч суперників відбулася 21 серпня цього року у Львові - в рамках 3-го попереднього етапу Кубка України. Тоді карпатівці розгромили «моряків» з рахунком 3:0. У складі «зелено-білих» відзначилися Олег Очеретько, Орест Кузик та Амбросій Чачуа. «Карпати» в минулому турі чемпіонату у Львові в статусі гостей зазнали великої поразки від «Шахтаря» з рахунком 2:5. Гольова серія «Карпат» триває в УПЛ 5 ігор — вісім голів.

Для «Чорноморця» це буде ювілейний, 800-й, матч в чемпіонатах України, в якому одеський клуб. може 100-й раз на своєму полі зіграти внічию. У минулому турі «моряки» вдома перемогли «Інгулець» з рахунком 1:0. Безнічийна серія «чорно-синіх» триває в УПЛ вже 19 ігор: 5 перемог та 14 поразок. На своєму ж полі «Чорноморець» обходиться без нічиїх впродовж рекордних для клубу 15-ти ігор УПЛ: 6 перемог та 9 поразок. В суботу це буде 190-й матч нинішнього керманича «Чорноморця» Олександра Бабича біля керма різних клубів у всіх турнірах.

Тим часом колишній воротар «Карпат» Андрій Кожухар, який тепер виступає за «Верес», змінив громадянство. Кожухар народився в Кишиневі і свого часу виступав за юнацькі та молодіжну збірні України. Нещодавно ж зіграв за збірну Молдови у товариській грі, долучившись до перемоги над збірною Сан-Марино (1:0).

Схожі новини