Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ворскла» майже три роки не перемагає «Рух»

У суботу, 14 вересня, «Карпати» в рамках 6-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Арена Львів» в статусі гостей протистоятимуть «Шахтарю» (початок о 18.00 год). А в неділю «Рух» у Полтаві проведе матч з місцевою «Ворсклою» (початок о 13.00 год)

Момент матчу «Руху» та «Ворскли», який відбувся 10 грудня 2023 року у Полтаві. У грі рухівець Марко Сапуга (№63) та захисник «біло-зелених» Ібрахім Кане (№50). Фото upl.ua
Момент матчу «Руху» та «Ворскли», який відбувся 10 грудня 2023 року у Полтаві. У грі рухівець Марко Сапуга (№63) та захисник «біло-зелених» Ібрахім Кане (№50). Фото upl.ua

В УПЛ «Рух» зіграв вже вісім матчів проти «Ворскли» і тут наразі рівність сил: по дві перемоги рухівців і полтавчан та чотири нічиї. Єдине, що «біло-зелені» забили 11 м’ячів, а «жовто-чорні» — 10. «Рух» найбільше голів за матч пропустив в УПЛ саме у грі з «Ворсклою» (2:5) — ще 23 серпня 2020 року. Востаннє «Ворскла» приймала «Рух» 10 грудня минулого року і цей поєдинок завершився з рахунком 1:1. Гості першими відкрили рахунок — після удару Василя Руніча, а під кінець матчу врятував господарів від поразки Руслан Степанюк. Загалом безвиграшна серія «Ворскли» з «Рухом» з 4 грудня 2021 року триває вже 5 ігор: три нічиї та дві поразки.

У попередньому рухівці розгромили «Інгулець» з рахунком 5:0, здобули свою найбільшу перемогу в УПЛ і перебувають на третьому місці в турнірній таблиці. Безнічийна клубна рекордна серія рухівців триває в чемпіонатах 6 ігор: чотири перемоги та дві поразки. Для Віталія Пономарьова це буде ювілейний, 50-й (!), матч, біля керма «Руху»: 48-й — в УПЛ та два — в Кубку України. «Жовто-чорні» при Пономарьову можуть здобути 10-ту гостьову перемогу або загалом 20-й раз зіграти внічию в чемпіонатах.

Щодо «Ворскли», то в минулому турі підопічні Сергія Долганського в гостях зіграли внічию з іншим львівським клубом — «Карпатами». Перед грою з «Рухом» безнічийна домашня серія полтавчан триває в УПЛ 8 ігор: три перемоги та п’ять поразок. Теоретично «біло-зелені» можуть забити 900-й гол в чемпіонатах України, але для цього потрібно ще 4 м’ячі.

«Карпати» в минулому турі у Львові першими відкрили рахунок у грі з «Ворсклою», але в підсумку зіграли внічию — 1:1. Гольова серія підопічних Владислава Лупашка триває в УПЛ 4 гри — шість голів. Під час календарної паузи в чемпіонаті «Карпати» у товариській грі на своїй тренувальній базі в Бартатові поступилися «Вересу» з рахунком 0:1.

У цій грі не брав участь Владислав Бабогло, який виступав за збірну Молдови. Натомість в складі «зелено-білих» дебютував 24-річний бразильський півзахисник Бруніньйо, який виступатиме на правах оренди в «Атлетіко Мінейро». Разом з тим, «Карпати» залишили Максим Мельниченко та Вадим Сидун, яких орендували відповідно «Полісся» та тернопільська «Нива». Продовжить кар'єру в «Оболоні» захисник «Карпат» Андрій Ломницький.

Раніше карпатівці та «Шахтар» не зустрічалися в офіційних турнірах. У суботу відбудеться повернення «Шахтаря» на стадіон «Арена Львів». Безнічийна серія «гірників» на своєму полі триває в чемпіонатах 10 ігор: дев’ять перемог та поразка. Ювілейний, 20-й, гол в УПЛ може забити Олександр Зубков, 15-й — Микола Матвієнко, Дмитро Криськів, 10-й — Єгор Назарина (усі - «Шахтар») та Амбросій Чачуа («Карпати»). «Шахтар» при Маріно Пушичу може здобути 10-ту домашню перемогу в УПЛ.

Схожі новини