Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перша домашня гра «Руху» у новому сезоні

У неділю, 25 серпня, «Рух» в рамках 4-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Арена Львів» прийматиме «Зорю» (початок о 15.30 год). А в понеділок «Карпати» у Черкасах проведуть матч з місцевим ЛНЗ (початок о 13.00 год)

Момент матчу «Руху» та «Зорі», який відбувся 29 липня 2023 року на стадіоні «Україна». Рухівець Василь Руніч (№99) зрівнює рахунок. Фото upl.ua
Момент матчу «Руху» та «Зорі», який відбувся 29 липня 2023 року на стадіоні «Україна». Рухівець Василь Руніч (№99) зрівнює рахунок. Фото upl.ua

Історія зустрічей «Руху» та «Зорі» в УПЛ нараховує вже сім матчів: дві перемоги рухівців, дві нічиї та три вікторії луганського клубу. «Рух» однієї з двох своїх найбільших поразок в УПЛ зазнав саме від «Зорі» — 0:4 (25.10.2020 р.). Востаннє «жовто-чорні» приймали луганський клуб 29 липня минулого року на стадіоні «Україна» і здобули вольову перемогу з рахунком 2:1. Гості відкрили рахунок після влучного удару Назарія Русина, а в другому таймі відзначалися голами лише господарі поля — Василь Руніч та Юрій Климчук.

Для підопічних Віталія Пономарьова це буде перший домашній матч у новому сезоні. Гольова домашня клубна рекордна серія рухівці в УПЛ триває 7 ігор — 11 голів. «Жовто-чорні» при Віталію Пономарьову можуть 20-й раз зіграти внічию в чемпіонатах. Під питанням участь у матчі Юрія Климчука, Марка Сапуги, Фредді Плюмана та Богдана Слюбика, які ще повністю не відновилися від травм. Щодо «Зорі», то гольова гостьова серія луганського клубу в чемпіонатах триває 6 ігор — 7 голів. «Зоря» може забити 800-й гол в УПЛ (ще 3 м’ячі). А підопічні Юрія Коваля з різних клубів можуть здобути 20-ту перемогу в УПЛ, в тому числі 10-ту — саме з «Зорі».

"Карпати" після домашньої кубкової розгромної перемоги над «Чорноморцем» вирушать до Черкас з хорошим настроєм. Раніше карпатівці та ЛНЗ провели три гри на рівні Другої та Першої ліги. І обидва матчі на полі черкаського клубу завершувалися перемогами господарів поля. Востаннє ЛНЗ приймало «зелено-білих» 22 травня минулого року і перемогло з рахунком 4:1. В складі черкащан, яких тоді ще очолював Олександр Ковпак, голи забивали Ярослав Галенко, Антон Савін, Віталій Бойко та Денис Долінський, а в гостей — Артур Рябов. «Карпати» в УПЛ в гостях ще голів не забивали та не пропускали. Карпатівець Орест Кузик може забити 20-й гол на клубному рівні.

Безнічийна клубна рекордна серія ЛНЗ триває в УПЛ 10 (!) ігор: сім перемог та три поразки. Це буде 5-та поспіль домашня гра черкащан в чемпіонатах. ЛНЗ на своєму полі обходиться без нічиїх впродовж рекордних для клубу 8-ми ігор: п’ять перемог та три поразки. Пропустить гру травмований в минулому турі легіонер ЛНЗ Марк Ассінор з Гани. Натомість новачком команди Андреса Карраско став Дмитро Топалов, який нинішній сезон розпочинав в «Колосі», а загалом провів в чемпіонатах 93 гри (10 голів). Також поповнив ряди ЛНЗ Артур Авагімян з «Олександрії», який провів в УПЛ 76 ігор (12 голів).

Тим часом в інших клубах продовжують відбуватися кадрові зміни. камерунського півзахисника Самуеля Нонго, який виступав за турецький «Адана Демірспор». За даними сайту Transfermarkt, перехід камерунця обійшовся «Вересу» у 100 тисяч євро, що є рекордним трансфером в історії «червоно-чорних». «Олександрію» залишив досвідчений Владислав Калітвінцев, який перейшов до «Металіста 1925».

Схожі новини