Передплата 2024 ВЗ

Рухівці можуть повторити свій гостьовий рекорд

У суботу, 17 серпня, «Карпати» в рамках 3-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на стадіоні «Україна» прийматимуть титуловане «Динамо» (початок о 18.00 год). А в неділю «Рух» у Черкасах проведе матч з місцевим ЛНЗ (початок о 15.30 год)

Момент матчу ЛНЗ та «Руху», який відбувся 17 вересня 2023 року в Черкасах. Арбітр Олександр Кальонов робить попередження рухівцю Остапу Притулі (№10). Фото upl.ua
Момент матчу ЛНЗ та «Руху», який відбувся 17 вересня 2023 року в Черкасах. Арбітр Олександр Кальонов робить попередження рухівцю Остапу Притулі (№10). Фото upl.ua

«Динамо» востаннє виходило на поле стадіону «Україна» ще 31 липня 2019 року. Тоді підопічні Олександра Хацкевича перемогли «старі» «Карпати» з рахунком 2:0. До речі, цю гру судив Віктор Копієвський з Кропивницького, якого призначено арбітром і на суботній матч. Для нинішніх «Карпат» це буде перше протистояння з титулованим «Динамо».

"Зелено-білі" в минулому турі несподівано розгромили «Кривбас» з рахунком 3:0. Разом з тим, після гри головний тренер львівського клубу Владислав Лупашко зазначив: «звісно, відчуття приємні. Ми хочемо дати меседж нашим футболістам. Нічого не відбулося. Ми не повинні літати у хмарах після цієї перемоги». Після двох турів поточного чемпіонату карпатівці ще голів не пропускали. Відбувши дискваліфікацію, зможе вийти на поле Ян Костенко.

Динамівці приїдуть до Львова у хорошому настрої, здолавши цього тижня в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів шотландський «Рейнджерс». Загальна безнічийна серія «Динамо» триває в УПЛ 10 ігор: 9 перемог та поразка, а на полях суперників — 8 ігор: 7 перемог та поразка. Динамівці при Олександру Шовковському проведуть 30-й матч в УПЛ. Ювілейний, 30-й, гол в УПЛ може забити Владислав Ванат, а 20-й — Микола Шапаренко.

«Рух» та ЛНЗ розпочали історію своїх зустрічей у минулому сезоні, в якому обмінялися домашніми перемогами. Востаннє черкащани приймали рухівців 17 вересня минулого року і перемогли з рахунком 2:1. У складі підопічних тоді ще Олега Дулуба голи забивали Денис Норенков та Максим Прядун, а в гостей — Ілля Квасниця, який в неділю може забити свій 10-й гол в чемпіонатах.

Загалом «Рух» утримує клубну безпрограшну гостьову серію в УПЛ, яка триває 4 гри: перемога та три нічиї і до повторення клубного рекорду ще один матч. Рухівці при Віталію Пономарьову можуть загалом 20-й раз зіграти внічию або зазнати 10-ї поразки в УПЛ чи здобути 10-ту гостьову перемогу.

Залишив «Рух» один з ветеранів «жовто-чорних» 26-річний бразилець Таллес, який на правах оренди з правом викупу приєднався до титулованного японського клубу «Кашіма Антлерс». Під питанням участь у матчі Юрія Климчука, Марка Сапуги, Фредді Плюмана та Богдана Слюбика, які ще повністю не відновилися від травм. Щодо ЛНЗ, то безнічийна клубна рекордна серія черкащан триває в УПЛ 9 ігор: шість перемог та три поразки. Цікаво, що ЛНЗ на своєму полі в чемпіонатах набрало менше очок (21), ніж в гостях (23).

Тим часом в інших клубах продовжують відбуватися кадрові зміни. «Полісся» повідомило про те, що 32-річний нападник Пилип Будківський більше не є гравцем команди. Будківський в складі різних клубів у всіх турнірах провів 208 ігор, забивши 47 голів і тепер залишив «Полісся» в статусі вільного агента.

Схожі новини