Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Рух» може здобути ювілейну перемогу в УПЛ

У неділю, 11 серпня, «Рух» у Києві зіграє свій перший матч української Прем'єр-ліги (УПЛ) сезону-2024/2025 — проти «Оболоні» (початок о 13.00 год). У цей же день «Карпати» на стадіоні «Україна» проведуть свій історичний перший домашній матч в УПЛ — з «Кривбасом» (початок о 15.30 год)

Момент матчу «Руху» та «Оболоні», який відбувся 11 травня на «Оболонь Арені» і завершився внічию з рахунком 0:0. В атаці нападник «пивоварів» Ростислав Тарануха (№8). Фото upl.ua
Момент матчу «Руху» та «Оболоні», який відбувся 11 травня на «Оболонь Арені» і завершився внічию з рахунком 0:0. В атаці нападник «пивоварів» Ростислав Тарануха (№8). Фото upl.ua

«Оболонь» та «Рух» в рамках УПЛ зіграли наразі дві гри і обидва поєдинки завершувалися внічию. Востаннє «пивовари» приймали рухівців 11 травня цього року, коли на стадіоні «Оболонь Арена» була зафіксована «мирова» з рахунком 0:0. Загалом «Рух» утримує клубну рекордну нічийну гостьову серію в УПЛ, яка триває 3 гри. У Києві рухівці можуть перервати цей серіал і здобути 30-ту перемогу в елітному дивізіоні України. Разом з тим, «жовто-чорні» при Віталію Пономарьову можуть 20-й раз зіграти внічию або зазнати 10-ї поразки в УПЛ.

Щодо кадрових втрат «Рух» то під питанням участь у матчі Юрія Климчука, Марка Сапуги, Фредді Плюмана та Богдана Слюбика, які ще повністю не відновилися від травм. Натомість з особливими емоціями готується до гри новачок рухівців Ігор Краснопір, який у минулому сезоні виступав саме за «Оболонь», ставши кращим бомбардиром столичного клубу (6 голів). Щодо «пивоварів», то безвиграшна домашня серія «Оболоні» триває в УПЛ 3 гри: дві нічиї та поразка і до повторення клубного рекорду ще один матч. «Оболонь» при Валерію Іващенку може здобути 10-ту перемогу у всіх турнірах на вищому рівні.

«Карпати» під керівництвом Владислава Лупашка готуються до дебютного домашнього матчу «зелено-білих» в УПЛ. Для створених у 2020 році «Карпат» це буде 70-й матч у чемпіонатах: 2-й- в елітному дивізіоні, 18 — у Другій лізі та 50 — у Першій лізі. Після вилучення у минулій грі з «Вересом» пропустить гру карпатівець Ян Костенко. Новачок львівського клубу Орест Кузик може забити 20-й гол на клубному рівні.

«Кривбас» у четвер розпочав свій 3-й похід у єврокубки, а попередній відбувся ще 24 (!) роки тому. Криворізький клуб в ролі господарів поля провів у Кошіце перший матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи і зазнав поразки від чеської «Вікторії» з рахунком 1:2. Тож до Львова підопічні Юрія Вернидуба приїдуть з наміром реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

У першому турі чемпіонату «Кривбас» вдома переміг «Чорноморець» і загалом безнічийна серія «червоно-білих» триває в УПЛ 7 ігор: чотири перемоги та три поразки. У попередніх двох гостьових матчах в УПЛ «Кривбас» очок не набирав. Підопічні Юрія Вернидуба з різних клубів елітного дивізіону України можуть забити у всіх турнірах 450-й гол (ще 1 м’яч). Для одного з тренерів-гвардійців УПЛ Юрія Вернидуба це буде 140-й виїзний матч в чемпіонатах біля керма різних українських клубів.

Тим часом інші клуби продовжують поповнюватися новими гравцями. «Верес» оголосив про підписання бразильця Луана Кампоса, який виступав за бразильську «Америку Мінейро». Новачком «Зорі» став Владислав Вакула, який перейшов з «Миная». Для Вакули це буде вже 7-й (!) клуб УПЛ.

Схожі новини