Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мирон Маркевич залишив «Карпати»

Незабаром, 3 серпня, запланований старт нового сезону-2024/2025 Української Прем'єр-ліги (УПЛ), який відкриється матчем «Верес» — «Карпати». А 18 липня стало відомо, що головний тренер львівського клубу Мирон Маркевич (на фото) за взаємною згодою сторін залишає посаду головного тренера «зелено-білих»

Фото fckarpaty.org.ua
Фото fckarpaty.org.ua

Мирон Маркевич у червні 2023 року очолив «Карпати» і під його керівництвом львівська команда посіла друге місце у Першій лізі, виконавши поставлене завдання — здобуття путівки до УПЛ. В чемпіонаті «зелено-білі» провели 28 ігор: 20 перемог, 5 нічиїх та 3 поразки, різниця забитих та пропущених голів 49−20. Хто стане новим керманичем львівського клубу наразі невідомо. Серед можливих кандидатів називають Владислава Лупашка, який вивів «Інгулець» до УПЛ, а під час міжсезоння очолив юнацьку команду «Карпати» (вік гравців до 19 років).

«Карпати» ж 17 липня на клубній базі в Бартатові під час тренувальних зборів провели ще один товариський матч з командою Першої ліги і зіграли внічию з «Нивою» (Тернопіль). У склад карпатівців голи забивали Ігор Невес (з пенальті), Павло Полегенько (з пенальті) та Юрій Тлумак. У неділю, 21 липня, львівська команда прийматиме ФК «Куликів-Білка».

"Рух" під час словенських зборів провів за ще два спаринги. Спочатку підопічні Віталія Пономарьова поступилися англійській команді «Лутон Таун» з рахунком 0:1. А згодом «жовто-чорні» програли бронзовому призеру чемпіонату Азербайджану «Сабаху» — 1:2. Автором єдиного голу «Руху» став гравець «Сабаху» Секідіка, який вже на 2-й хвилині спарингу «зрізав» м’яч у власні ворота. Наступний матч рухівців запланований 20 липня в Австрії - проти «Хартберга».

"Динамо" на зборі в Австрії провело ще два контрольні матчі. Підопічні Олександра Шовковського перемогли південноафриканський клуб «Мамелоді Сандаунз» з рахунком 1:0 та поступилися берлінському «Уніону», який минулого сезону виступав у Лізі чемпіонів — 2:3. «Динамо» підписало контракт з 18-річним центральним півзахисником Александре Пейкрішвілі, який є капітаном юнацької збірної Грузії (до (18 років), а також вихованцем «Динамо» (Тбілісі).

«Шахтар» на зборах у Словенії зустрівся з турецьким «Бешикташем» і переміг з рахунком 1:0. Наступна товариська зустріч команди Маріно Пушича запланована 20 липня — проти англійського «Іпсвічу». «Кривбас» також готується до сезону на словенських полях і переміг загребське «Динамо» — 2:0.

«Полісся» у Житомирі зуміло уникнути поразки від команди Першої ліги «Епіцентру» — нічия 2:2. ЛНЗ на своєму полі зуміло здолати опір «Олександрії» і перемогло з рахунком 2:1. Новачком «Інгульця» став Антон Жилкін, який був воротарем «Зорі». Представник УПЛ «Оболонь» вдома теж не зуміла перемогти команду Першої ліги і поступилася «Кудрівці-Ниві» — 0:1.

Схожі новини