Передплата 2024 ВЗ

Нове поповнення «Карпат»

Триває літнє міжсезоння для клубів Української Прем'єр-ліги (УПЛ). Команди під час тренувальних зборів проводять контрольні матчі та поповнюють свої ряди новими гравцями

Досвідчений новачок «Карпат» Володимир Адамюк (ліворуч) провів в УПЛ 200 ігор. Фото fckarpaty.org.ua
Досвідчений новачок «Карпат» Володимир Адамюк (ліворуч) провів в УПЛ 200 ігор. Фото fckarpaty.org.ua

«Карпати» на клубній базі в Бартатові під час тренувальних зборів зіграли ще один контрольний матч. «Зелено-білі» не зуміли здолати опір «Агробізнеса» (Волочиськ), який тренує колишній відомий захисник «Карпат» Олександр Чижевський, і зіграли внічию -1:1. В карпатівців відзначився голом Артур Шах. У неділю, 14 липня, львівська команда прийматиме «Буковину» (Чернівці).

Команду Мирона Маркевича поповнило ще два новачки. Досвідчений захисник Володимир Адамюк перейшов з «Дніпра-1» і загалом в складі різних клубів провів в УПЛ 200 ігор (15 голів). Новим легіонером «Карпат» став 21-річний атакувальний півзахисник бразилець Стеніо, який на правах оренди в «Крузейро» виступав за клуб АВС, що виборов путівку до елітного дивізіону Португалії.

«Рух» під час словенських зборів провів черговий спаринг і поступився бронзовому призеру чемпіонату Хорватії «Хайдуку» з рахунком 1:3. У складі «жовто-чорних» автором єдиного голу став Остап Притула. Підопічні Віталія Пономарьова зазнали першої поразки під час міжсезоння. Наступними суперниками «жовто-чорних» у суботу, 13 липня, стануть «Домжале» (Словенія) та «Осієк» (Хорватія).

«Шахтар» на зборах у Словенії зустрівся з бронзовим призером чемпіонату Сербії клубом «Бачка-Топола» і зазнав поразки з рахунком 0:1. Новачком донецького клубу став хорватський півзахисник німецького «Вольфсубрга» Бартол Франьїч. «Динамо» під час тренувальних зборів в Австрії завершило матч з німецьким «Падерборном» внічию — 0:0. Команду Олександра Шовковського залишив захисник Олександр Сирота, який на правах оренди виступатиме за ізраїльський «Маккабі» (Хайфа).

«Полісся» взяло в оренду бразильського нападника Пайшао з клубу «Васко да Гама». Колишній же нападник «Полісся» Денис Ндукве на правах вільного агента перейшов у «Ворсклу». Замість Романа Григорчука головним тренером «Чорноморця» призначено Олександра Бабича, який очолював болгарський «Пірін». У 2015−2017 роках Бабич вже перебував біля керма одеського клубу у 75-ти матчах УПЛ: 13 перемог, 24 нічиї та 38 поразок. Новачком «Колоса» став грузинський півзахисник «Діли» Ніка Гагнідзе.

Тривають кадрові зміни і в «Олександрії». Команду Руслана Ротаня поповнили досвідчені гравці. Дмитро Мишньов виступав за «Зорю», а загалом в УПЛ провів 202 гри (12 голів). Ряди олександрійців у новому сезоні захищатимуть також Артем Шабанов, який перейшов з «Полісся», а в УПЛ відіграв 173 гри (3 голи) та Олександр Філіппов з «Дніпра-1» провів в елітному дивізіоні України 89 ігор, забивши 31 гол.

Тим часом керівництво УПЛ затвердило дати матчів першого туру нового, 34-го за ліком, чемпіонату України. Стартовий матч нового сезону відбудеться 3 серпня, коли «Карпати» в гостях зіграють з «Вересом». Стартовий тур буде не повним, бо три матчі, в тому числі «Рух» — «Полісся», перенесені у зв’язку із викликом гравців до складу Олімпійської збірної України.

Схожі новини