Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рухівці здолали чемпіона Австрії

Продовжується підготовка команд до нового сезону-2024/2025 в Українській Прем'єр-лізі (УПЛ). Клуби проводять контрольні матчі, під час яких після трансферів футболістів йде награвання нових ігрових зв’язків

Момент контрольної гри «Руху» та австрійського «Штурму». У грі новачок «жовто-чорних» Ігор Краснопір. Фото fcruhlviv.com
Момент контрольної гри «Руху» та австрійського «Штурму». У грі новачок «жовто-чорних» Ігор Краснопір. Фото fcruhlviv.com

Під час зборів в Словенії «Рух» черговим суперником «жовто-чорних» став чемпіон та володар кубка Австрії «Штурм». Матч відбувся в австрійському місті Гралла і підопічні Віталія Пономарьова здобули перемогу з великим рахунком 4:1. Дубль в складі рухівців оформив новачок команди Ігор Краснопір і по разу відзначилися Денис Підгурський (з пенальті) та Ярослав Карабін. У вівторок, 9 липня, «жовто-чорні» зіграють контрольний матч проти хорватського «Хайдука». Залишив «Рух» 21-річний Денис Теслюк, який провів за рухівців у всіх турнірах 22 гри (1 гол).

«Карпати» на клубній базі в Бартатові під час міжсезоння провели ще два контрольні матчі. Спочатку «зелено-білі» з рахунком 0:1 поступилися «Металісту 1925», який за підсумками минулого сезону вилетів з УПЛ. У понеділок підопічні Мирона Маркевича зустрілися вже з «Прикарпаттям» і ця гра переможця не виявила — нічия 1:1. В складі карпатівців свій перший гол забив новачок Пабло Альварес.

Залишив «Карпати» Едуард Козік, який виступав весною за львівську команду на правах оренди в «Шахтаря». Натомість ряди «зелено-білих» поповнив 28-річний захисник Денис Мірошниченко з «Дніпра-1», який у складі різних клубів провів в УПЛ 257 ігор (8 голів). У 2013−2019 роках Мірошниченко вже виступав за «Карпати», провівши у всіх турнірах 144 гри (4 голи). Можливо за львівську команду виступатиме ще один гравець «Дніпра-1» Володимир Адамюк.

До «Шахтаря» повернувся бразилець Педріньо, який понад два роки грав на правах оренди у складі бразильського «Атлетіко Мінейро». У 2021 році Педріньо провів за «гірників» 19 ігор (4 голи). «Гірники» під час зборів в Словенії зіграли внічию з хорватським «Хайдуком» — 1:1.
«Динамо» розпочало тренувальний збір, що проходитиме в Австрії. Заплановано проведення ряду контрольних матчів підопічних Олександра Шовковського, зокрема проти німецьких «Падерборна» та «Шальке-04», а також данського «Брондбю».

"Кривбас" поповнило одразу чотири новачки. За команду Юрія Вернидуба у новому сезоні виступатимуть Ігор Снурніцин, попереднім клубом якого була «Зоря», Олександр Драмбаєв права на якого належали «Шахтарю». За криворізький клуб гратимуть і нові легіонери: Бакарі Конате з Малі, який вступав за португальський «Салгейруш» та нігерієць Оче Очовечі - з португальського «Фейренсе».

"Полісся" у товариській грі перемогло ЛНЗ з рахунком 1:0. Переможний гол провів Борель Томандзотто, конголезький новачок команди Імара Ашура. «Чорноморець» вдома поступився «Інгульцю» з рахунком 1:2.

«Верес» залишив 32-річний Олександр Кучеренко, який в складі різних клубів провів в УПЛ 93 гри (3 голи). Новачком же рівненського клубу став 24-річний грузинський півзахисник латвійської «Лієпаї» Гіоргі Куція. «Колос» після продажу свого основного воротаря Кіріла Фесюна в «Шахтар» проявляє інтерес до Данила Варакути, який в минулому чемпіонаті захищав ворота «Чорноморця» у 24-х матчах, пропустивши 38 голів.

Схожі новини