Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вімблдон тепер український

На цьогорічному «мейджорі» в Британії наші тенісистки встановили рекорд — відразу восьмеро в основній «сітці»

Юлія Стародубцева нарешті здобула першу перемогу в основній “сітці” турніру “Великого шолому”. Фото xsport.ua
Юлія Стародубцева нарешті здобула першу перемогу в основній “сітці” турніру “Великого шолому”. Фото xsport.ua

Із чотирьох українок, що зіграли свої дебютні матчі у перший день трав’яного турніру «Великого шолому», троє здобули перемоги.

Українка Юлія Стародубцева, яка утретє в кар'єрі пробилася до основної «сітки» турніру «Велико­го шолому» (подолала кваліфікацію), у першому колі Вімблдона обіграла Алі­сон ван Ейтванк із Бельгії - 6:4, 6:3. Суперницею Стародубцевої в 1/32 фі­налу мала стати восьма ракетка світу Чжен Ціньвен (та сама, що у півфіналі цьогорічного Australian Open перемо­гла нашу Даяну Ястремську), але ки­таянка в 1/64 фіналу несподівано по­ступилася «кваліфаєрці» Лулу Сан із Нової Зеландії.

Перша ракетка України, 22-річна Марта Костюк, у першому колі Вім­блдона перемогла словачку Ребекку Шрамкову — 6:3, 6:2. Суперниця киян­ки в 1/32 фіналу — австралійка Дар’я Севілл (Ґаврілова), яка обіграла аме­риканку Пейтон Стернс.

А третьою українкою, яка здобу­ла перемогу на старті основної «сітки» Вімблдону-2024, стала Даяна Ястрем­ська. Одеситка обіграла Надю Подо­роску з Аргентини — 6:1, 7:6. Суперниця Ястремської у другому колі - Варвара Ґрачова, яка представляє Францію. За «сіткою» переможниця цієї пари мала би зустрітися у третьому колі з титуло­ваною Сабалєнка, яку вважали голов­ною фавориткою Вімблдону, але біло­руска знялася з турніру через травму. Отже, Ястремська має непоганий шанс дійти щонайменше до 1/8 фіналу. Але спочатку треба перемогти Ґрачову, яка в першому колі була сильнішою від українки Лесі Цуренко, — 6:3, 6:1. Хоча торік киянка дійшла на Вімблдоні аж до четвертого раунду, на траві Леся зазви­чай «не запалює»…

У другий день змагань в основній «сітці» на Вімблдоні мали стартува­ти ще чотири українські тенісистки. Суперницею Катерини Байндль була Ляура Зіґемунд (Німеччина), Ангелі­ни Калініної - Аванесян (рф), Дари­ни Снігур — Осеан Доден (Франція), а Еліни Світоліної - Маґда Лінетте (Польща).

Схожі новини