Передплата 2024 «Добрий господар»

Себальос може стати першим колумбійцем «Динамо» в УПЛ

Під час міжсезоння в командах Української Прем'єр-ліги (УПЛ) відбуваються традиційні зміни в складах команд та на рівні головних тренерів

Колумбійський захисник Браян Себальос у новому сезоні може стати новачком київського «Динамо». Фото sport.ua
Колумбійський захисник Браян Себальос у новому сезоні може стати новачком київського «Динамо». Фото sport.ua

Після Олександра Піхальонка з «Дніпра-1» та Максима Брагару з «Чорноморця» очікується, що ряди «Динамо» поповнить і легіонер. Це колумбійський захисник Браян Себальос, який має приїхати до Києва 21 червня для медогляду. Себальос належить бразильській «Форталезі» і у сезоні -2023/2024 виступав на правах оренди за колумбійський «Атлетіко Хуніор». Раніше за «Динамо» виступало троє колумбійців Діас Екобар, Хосе Морено та Харрісон Отальваро, які зіграли по одній грі в кубку та єврокубках, а в УПЛ так і не дебютували. За інформацією бразильських ЗМІ, «Динамо» за трансфер Себальоса заплатить 1,5 мільйона доларів.

Новачком «Шахтаря» може стати захисник збірної Тунісу та «Сфаксьєна» з туніського чемпіонату Алаа Грам. Раніше за «гірників» легіонери з Тунісу ще не виступали. Вартість трансферу Грама становить 2 мільйони євро. «Інгулець», який повернувся до УПЛ, оголосив, що новим головним тренером петрівців став Василь Кобін, який підписав з клубом трирічний контракт. Свого часу Кобін у складі різних клубів відіграв у всіх турнірах 252 гри (20 голів) та за збірну України — 11 матчів. В статусі головного тренера «Миная» провів в УПЛ 26 ігор.

«Полісся» повідомило про підписання контракту з Олексієм Гуцуляком, який перейшов з «Дніпра-1». Гуцуляк в складі різних клубів провів 213 ігор, забивши 35 голів, а в березні цього року дебютував і в складі збірної України. Новачком «Полісся» за інформацією тбіліського «Динамо» має стати і захисник цього грузинського клубу Гіоргі Майсурадзе. Словенська «Олімпія» повідомила, що ряди житомирського клубу на правах оренди поповнив боснійський нападник Адмір Брістич. Залишили ж «Полісся» досвідчені захисники Артем Шабанов та Василь Кравець.

«Карпати» після виходу до УПЛ перебувають у відпустці, яка триватиме до 24 червня. Першим новачком «зелено-білих» став іспанський півзахисник Пабло Альварес, який виступав за болгарський клуб «Черно море». З нового сезону команда «Карпати-2», яка виступала у Другій лізі буде реорганізована в «Карпати» U-19 (вік гравців до 19 років), яка виступатиме в юнацькому Чемпіонаті паралельно з основною командою «Карпат» в УПЛ.

Новачком «Оболоні» може стати Вадим Вітенчук, який залишив «Минай» на правах вільного агента. Вітенчук є рекордсменом закарпатського клубу за кількістю проведених ігор в УПЛ — 57 матчів. Також ряди «пивоварів» може поповнити Олексій Хобленко, який залишив ЛНЗ. Натомість новачком черкаського клубу офіційно став капітан «Чорноморця» Ілля Путря.

Схожі новини