Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тренерів-легіонерів в УПЛ побільшало

Під час міжсезоння в командах Української Прем'єр-ліги (УПЛ) набирають обертів ротації в складах команд та на рівні головних тренерів. Новим керманичем черкаського ЛНЗ став іспанець Андрес Карраско

Новий головний тренер черкаського ЛНЗ іспанець Андрес Карраско. Фото fc-lnz.com
Новий головний тренер черкаського ЛНЗ іспанець Андрес Карраско. Фото fc-lnz.com

Минулий сезон ЛНЗ під керівництвом Олега Дулуба посіло пристойне як для дебютанта УПЛ 7-е місце. Дулуб очолював черкаську команду у 25-ти матчах чемпіонату: 10 перемог, 8 нічиїх та 7 поразок. Новий наставник ЛНЗ 46-річний Андрес Карраско вже має досвід роботи в Україні. У 2018−2019 роках він очолював юнацьку команду «Шахтаря» (вік гравців до 19-ти років) у 40-а матчах: 35 перемог, 4 нічиї та одна поразка. Під його керівництвом юнаки донецького клубу посіли друге місце у сезоні-2018/2019. Згодом Карраско очолював збірну Кувейту та тбіліське «Динамо». У минулому сезоні біля керма різних клубів УПЛ працювало 7 тренерів-легіонерів і найбільше ігор провів саме білорус Олег Дулуб, який загалом біля керма різних українських клубів, в тому числі й «Карпат» провів у всіх турнірах 92 гри.

Ряди «Чорноморця» поповнили два досвідчені новачки. Це 33-річний Богдан Бутко, який виступав за «Зорю» і відіграв в УПЛ 200 ігор (8 голів) та 33 гри в складі збірної України. За «моряків» виступатиме і 32-річний воротар Артур Рудько, який в минулому чемпіонаті провів лише одну гру за «Шахтар», а загалом в УПЛ — 36 ігор (48 голів пропустив). «Зорю» в статусі вільного агента залишив Вячеслав Чурко, який в складі різних клубів провів в УПЛ 191 гру (24 голи) і в новому сезоні виступатиме у Першій лізі за «Металіст 1925».

До «Вереса» на правах вільного агента перейшов 32-річний нападник Руслан Степанюк, який став в минулому сезоні кращим бомбардиром «Ворскли» (7 голів). Свого часу Степанюк вже провів в УПЛ за рівнян 32 гри (2 голи), а також є кращим бомбардиром «Вереса» у Першій лізі (24 голи). Загалом в елітному дивізіоні України в активі Степанюка 161 гра (31 гол). Залишили ж «Верес» Денис Балан, Василь Курко та Михайло Шестаков.

«Карпати» після виходу до УПЛ перебувають у відпустці, яка триватиме до 24 червня. Тренерський штаб «зелено-білих» під керівництвом Мирона Маркевича запланував 8 товариських матчів. Суперниками «Карпат» стануть: 3 липня — «Минай», 5 липня — «Металіст 1925», 8 липня — «Прикарпаття», 10 липня — «Агробізнес», 14 липня -«Буковина», 17 липня — «Нива» (Тернопіль), 21 липня — «Куликів» та 27 липня — «Скала 1911». Матчі відбуватимуться у Львові на стадіоні «Україна» та на клубній базі в Бартатові.

Інші команди УПЛ теж визначилися із місцями, де вони проводитимуть літні збори та готуватимуться до нового сезону. Лише 5 із 16-ти клубів планують літні збори за кордоном, в тому числі призери минулого сезону «Шахтар», «Динамо» та «Кривбас». Лише динамівці місцем підготовки обрали Австрію, усі решта готуватимуться в Словенії. Новий, 34-й за ліком, чемпіонат України розпочнеться на початку серпня.

Схожі новини