Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи буде нарешті перемога над німцями?

Раніше футбольні шляхи українців та німців перетиналися дев’ять разів. «Синьо-жовті» ще не перемагали: чотири нічиї і п’ять поразок

Фото pexels
Фото pexels

Перше протистояння збірних України та Німеччини відбулося 30 квітня 1997 року. Підопічні Йо­жефа Сабо в рамках відбору на Мундіаль-1998 поступилися в Бремені господарям із рахунком 0:2. У другому таймі відзначили­ся Біргоф і Баслєр. Матч-відповідь відбувся 7 червня того ж року на «Олімпійському» в Києві. Глядачі голів не дочекалися — 0:0.

Наступні матчі збірних Украї­ни й Німеччини відбулися через чотири роки — у рамках плей-оф до Мундіалю-2002. 10 листопада 2001-го в Києві «синьо-жовті» на­решті забили перший «німецький» гол — після удару Зубова. Проте команда Руді Фьоллєра віднови­ла рівновагу ще у першому таймі - відзначився Балляк. Бойова нічия — 1:1. Через чотири дні підопічні Олега Блохіна провели у Дортмун­ді матч-відповідь, який завершив­ся великою поразкою гостей — 1:4. Балляк оформив дубль, також від­значилися Нойвель і Ремер, а гол престижу українців під завісу гри провів Шевченко.

Наступного матчу збірних Украї­ни й Німеччини, який мав статус то­вариського, довелося чекати 10 ро­ків. 11 листопада 2011 року в Києві «синьо-жовті» вперше у своїй істо­рії зіграли з рахунком 3:3. Футболь­ні «гойдалки» запустив Ярмоленко, почин якого підтримав Коноплян­ка. Згодом у команді Йоагіма Льова відзначився Кроос, але Назарен­ко ще встиг забити «гол у роздя­гальню». У другому ж таймі забива­ли лише гості - після влучних ударів Рольфеса й Мюллєра.

Наступна зустріч українських і німецьких футболістів відбула­ся 12 червня 2016 року у фран­цузькому Ліллі, на груповому ета­пі фінального турніру Євро-2016. Підопічні Михайла Фоменка по­ступилися з рахунком 0:2 після влучних ударів Мустафі (у першо­му таймі) й Швайнштайґера (у компенсований час).

Поєдинок суперників, який від­бувся 10 жовтня 2020-го в Києві, вперше пройшов у Лізі націй. Підо­пічні Андрія Шевченка поступили­ся з рахунком 1:2. На голи Ґінтера і Ґорецки «синьо-жовті» під кінець матчу відповіли реалізованим пе­нальті у виконанні Малиновського. Повторна гра в Лейпциґу відбула­ся 14 листопада й також заверши­лася перемогою збірної Німеччи­ни — 3:1. Українці відкрили рахунок зусиллями Яремчука, на що гос­подарі поля відповіли голом Сане й дублем Вернера.

І, нарешті, попередній матч збірних України й Німеччини від­бувся майже рік тому, 12 червня 2023 року, в Бремені. У тому то­вариському поєдинку Сергій Ре­бров дебютував у статусі головно­го тренера «синьо-жовтих». І вони вдруге у своїй історії завершили поєдинок з рахунком 3:3 — і знову з німцями! Голепад вже у дебюті гри розпочав Фюллькруґ, але українці ще в першому тайму вийшли впе­ред — завдяки голу Циганкова й автоголу Рюдіґера. У другому тай­мі Циганков оформив дубль, але збірна Німеччини під кінець гри уникла поразки — відзначилися Га­верц і Кімміх (з пенальті в компен­сований час).

Схожі новини