Передплата 2024 «Добрий господар»

Марта Костюк — у фіналі турніру в Сан-Дієґо!

У півфіналі українська тенісистка впевнено перемогла п’яту ракетку світу, Джессіку Пеґулу зі США

Перемога над Пеґулою - перший у кар'єрі успіх Костюк у матчах проти тенісисток із топ-5 рейтингу WTA. Фото Reuters.
Перемога над Пеґулою - перший у кар'єрі успіх Костюк у матчах проти тенісисток із топ-5 рейтингу WTA. Фото Reuters.

У ніч на понеділок, 4 березня (за київським часом), 23-річна українка Марта Костюк зіграє у фіналі тенісного турніру категорії WTA 500 у Сан-Дієґо (США, Каліфорнія). Це другий у кар'єрі киянки одиночний фінал турніру WTA — торік Марта стала чемпіонкою змагань категорії WTA 250 в Остіні (США, Техас). Але, без сумніву, титул у Сан-Дієґо престижніший.

У представниць топ-5 рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) Марта раніше не вигравала, а перемог над тенісистками з топ-10 в активі українки було лише чотири. У двох попередніх поєдинках із Пеґулою Костюк поступилася, причому в останньому — досить легко. І цього разу, здавалося, усе пішло за тим самим сценарієм: у першому сеті американка повела з рахунком 5:1… І тут сталося маленьке тенісне диво. Українка раптом знайшла свою гру й не тільки зрівняла рахунок, а й вийшла вперед — 6:5! А потім, коли Джессіка зрівняла, Марта дотиснула титуловану суперницю на тайбрейку (7:4), і виграла перший сет із рахунком 7:6.

Джессіка, мабуть, настільки не очікувала такого перетворення Марти, що не знайшла у собі сил на те, аби чинити опір у другому сеті - 6:1 на користь Костюк. Загалом, киянка продемонструвала прекрасний атакувальний теніс, зокрема, перевершила суперницю за кількістю «віннерсів» (розіграшів, виграних власними ударами, які опонентка не дістала).

У фіналі на Костюк чекає британка Бултер

У півфіналі Марта продемонструвала прекрасний атакувальний теніс, зокрема, перевершила суперницю за кількістю "віннерсів". Фото Reuters.
У півфіналі Марта продемонструвала прекрасний атакувальний теніс, зокрема, перевершила суперницю за кількістю "віннерсів". Фото Reuters.

Нагадаємо, на шляху до фіналу Марта Костюк перемогла на «харді» Сан-Дієґо Енн Лі (США), Тайлу Престон (Австралія), Павлюченкову (рф) і Джессіку Пеґулу (США).

У фінальному матчі суперницею українка буде британка Кеті Бултер, яка у півфіналі досить не очікувано обіграла американку Емму Наварро — 6:3, 6:1. У принципі, Бултер, яка зараз у рейтингу WTA на 49-му місці, Костюк мала б обігрувати. З іншого боку, на турнірі у Сан-Дієґо британка грає дуже добре, добралася ж якось аж до фіналу… Тримаймо за Марту кулаки і вірмо, що у Каліфорнії титул візьме українка!

На жаль, українка Ангеліна Калініна до фіналу турніру WTA 250 у Остіні пробитися не змогла. У півфіналі уродженка Нової Каховки поступилася китаянці Ван Сію — 3:6, 6:7.

Схожі новини